NEVŞEHİR(MHA) Kısa adı SAYDES olan Sağlık Çalışanları Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı ilimizde konuk Evi yapmaya hazırlanıyordu. Ancak, şu ana kadar konuk evi konusunda bir gelişme kaydedilemedi.

Nevşehir’de geçtiğimiz yıldan itibaren faaliyete başladıklarını dile getiren SAYDES Nevşehir Şube Başkanı Hakkı Tuzdelen, SAYDES’in OYAK benzeri bir özel emeklilik sandığı olarak düşünülebileceğini belirtti. İlimizdeki faaliyetlerine hız verilen SAYDES’in Nevşehir’de 300 dolayında üye sayısına ulaştığını dile getiren Tuzdelen, önümüzdeki günlerde üye yapma çalışmalarının daha hızlandırılacağını dile getirdi.

2010 Yılında kurulan SAYDES’in Türkiye genelinde de Sağlık çalışanları arasında büyük bir kabul gördüğünü kaydeden Tuzdelen, “Nevşehir’de geçtiğimiz yıl faaliyete başladık. Bu yıl faaliyetlerimizi daha da artırıyoruz. Şu ana kadar ilimiz genelinde 253 Sağlık çalışanını üye yaptık. Bu sayının yılsonuna kadar büyük oranda artmasını hedefliyoruz. Bizim Nevşehir’deki en büyük hedeflerimizden biri Nevşehir İl Merkezine bir konuk evi yapmak. Sağlık çalışanlarımızın Üniversitemizde öğrenim gören çocuklarının konaklayabileceği bir yurt şeklinde de yapacağımız konuk evini bu yıl içerisinde Nevşehir’imize kazandırmayı planlıyoruz. Adana ve Ankara da bunun örnekleri var. Halen Konya ilinde de buna benzer bir konuk evi açılması gündemde. Aslında turistik bir yöre olması itibariyle konuk evini Ürgüp ilçemizde açmayı istiyorduk ama İl Merkezinde Üniversitemizin Öğrenci yoğunluğunun daha fazla olması konuk evinin il merkezinde bulunmasını da gerektiriyor” açıklamalarında bulunmuştu.