Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve EVSAD tarafından düzenlenen Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Sempozyumu Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirildi. Organizasyonun koordinasyonunu yapan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin yaptığı Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Sempozyumu yapıldı.

 

Sempozyuma; Konya Valisi Muammer Erol,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, Türkiye Kamu Kurumu Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Emre Yatman,  Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Orhan Koç ,  Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Uzm . Dr. Muhammet Çömçe, Kayseri KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan Eskişehir KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan, Katıldı.

 

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. “Evde Sağlık Hizmeti’nin tüm paydaşlarıyla bir araya geliyor ve bu konuyu enine boyuna tartışarak ortak bir protokolle geliştirme şansına sahip oluyoruz” dedi.



Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Emre Yatman’da yaptığı konuşmada “ Teknolojinin gelişmesi refah ortamının artması tanı ve tedavi imkânlarının gelişmesi ile birlikte dünyada ve Türkiye’de ortalama yaşam süresi uzamış bununla birlikte kronik hastalıklar ve yaşlı nüfus ve yaşlılıktan kaynaklanan artma meydana gelmiştir. Buna paralel olarak yatağa bağlı hasta sayısında bir artış olmuştur. Bu hizmetler ülke genelinde Türkiye Kamu Kurumu Hastanelerine Bağlı 539 evde sağlık birimi, 105 Ağız ve Diş Sağlığı Evde Sağlık Birimi Aile Hekimlerince yürütülmektedir. Evde bakım hizmeti kapsamında 359 giydirilmiş Hasta Nakil Aracımız, 611 de ekip aracımız mevcuttur. Bu şekilde Ağustos ayı itibarıyla 469 bin 94 hastaya ulaşılmış, 182 bin 496 kişi de aktif olarak takip edilmektedir.” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş ise; “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Sempozyumu bizim için çok öneli bir sempozyumdur. Aslında yapılan faaliyetler bütün illerimizde yürütülüyor. Bizim beklentimiz aslında evde sağlık hizmeti ve bakım hizmetinin koordine edilerek vatandaşa bir defadan sağlıklı bir hizmet götürmektir. Çünkü hekim ya da sağlık hizmeti eve gittiğinde sağlık çerçevesinde hizmeti üretiyor. Ama eksik kalan bir şeyler oluyor. "Bizlerin amacı hastalara kaliteli hizmet sunmaktır. Alataş, evde sağlık hizmetlerini koordine etmek ve daha sistematik hale getirmek için bu tür sempozyumlar düzenlediklerini dile getirdi.

 

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Genel Başkanı Op. Dr. Orhan Koç “Devlet imkanlarının yanı sıra Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinde adanmış hayatların varlığına değinerek gönüllü hizmetlerinin önemine değindi.

 

Sağlık hizmetleri sunumuna verdikleri katkılardan ve gösterdikleri hassasiyetten dolayı iş adamları Mehmet Ali Atiker, Zerrin Özer, Ahmet Zeki Kaya ve Hasan Gökmen’e Konya Valisi Muammer Erol tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Konya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Orhan Koç’ a teşekkür plaketini verdi.