Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan bölge illerinin kalkınmasına hız vermek amacıyla 2011 yılında 642 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan KOP İdaresi’nin, 6 Haziran 2016 tarihli ve 2016/8870 sayılı kararnameye ilişkin ekli Bakanlar Kurulu Kararı ile uhdesindeki illere Nevşehir ve Yozgat eklendi.
 
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameye göre Aksaray, Karaman, Konya, Niğde’den oluşan KOP BKİ görev alanına bundan sonra Nevşehir ve Yozgat’ta ilave edilerek il sayısı altıya ulaştı.


KOP Eylem Planı Projesine Nevşehir’de dahil edildi.

Aksaray, Konya,  Karaman, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’ı kapsayan KOP Eylem Planı; kapsadığı bölgeyi ilk defa bütün olarak ele alan, bölgenin mevcut sorunları çözerek sektörel çeşitlenmeyi temin edecek, bölgenin potansiyelini bölge insanı ve Türkiye için azami düzeyde faydaya dönüştürecek bir plan niteliğindedir. Yüksek Hızlı Tren ve Mavi Tünel gibi büyük projelerin tamamlanarak tümüyle faaliyete geçirilmesi yanında, ilave temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut altyapının güçlendirilmesi suretiyle bölgede ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin hızlandırılmasını hedeflemektedir.

KOP Eylem Planı Projesine Nevşehir’in de dahil edilmesinde Başta Nevşehir Milletvekillerine ve diğer tüm emeği geçenlere teşekkür eder, Nevşehir’imize hayırlı olmasını dileriz.


 kop1 resmi gazete