NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü bünyesinde yapımı devam eden Ürgüp İlçesine bağlı Ayvalı-Bahçeli köyleri arasına yapılacak olan Köprünün  uzunluğu 90m olup bağlantı yolları ile birlikte 980 metredir. Köprü yapım işinin 2.700.000.-TL ye tamamlanacağı düşünülmekte. 

Yapılacak köprünün sadece 2 köy halkının değil bölge halkı ve turizm camiasının da 40 yıllık talebi ve hayali gerçekleştirilmiş olacaktır. Her zaman ki gibi İl Özel İdaresi  bütün köylerin ihtiyacı olan hizmeti en küçükten en büyüğe bütün yetkilileri ile gayretle yerine getirmeye çalışmakta.

Köprü çalışmasını; Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Akgüller ve Nevşehir Ak Parti İl Teşkilatı mensupları, İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ve Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, yapımı devam eden sıcak asfalt çalışmalarını  yerinde inceledi.

Turizm bölgesinin önemli yollarından olan Uçhisar,Göreme yolu sıcak asfalt çalışması, halkımızın ve yerli yabancı turistlerin mağduriyetini gidermek için büyük bir hızla devam etmektedir.Sıcak asfalt da şimdiye kadar 20 cm PMT sıkıştırma malzemesi ile alt yapı sıkıştırması yapılmıştır.Yolun bitimine toplam 32 cm kalınlıkta olması beklenmektedir. Yolun hizmete biran önce açılabilmesi için yüklenici firma yetkilileri ile görüşmeler yapılmaktadır.