Oluşturduğu istihdam bakımından ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Türk mobilya sektörü, teknolojik gelişmeler ışığında büyümeye devam ediyor. Sektör kalite standartlarını artırarak dünya mobilyacılığına yön vermek için çalışmalarına devam ederken, karşısına nitelikli eleman sıkıntısı çıkıyor. Bu sıkıntıları yaşayan illerden bir taneside Nevşehir.

Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Korkmaz, Nevşehir'de mobilya ve karasör sektöründe yetişmiş ve kalifiye elaman bulmakta oldukça sorun yaşandığını söyledi.​

Mobilya imalatında kalifiyeli eleman sıkıntısı​
Nevşehir'de mobilya ve karasör sektöründe yetişmiş ve kalifiye elaman bulmakta oldukça sorun yaşandığını dile getiren Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Korkmaz,; “Sektörde Yetişmiş nitelikli insan gücüne ihtiyaç var. Bu konuda yeterli değiliz. Yetişmiş insan gücü alanında özellikle sanayide büyük sıkıntı yaşıyoruz. Maalesef insanlar sanayi sitesine yönelmiyor. Bu sektörler diğer alanlara göre çok ağır işleri içeriyor. Kalfa, usta, teknisyen beş yılda ancak yetişiyor. Bu ihtiyacı karşılamak adına son yıllarda meslek liselerinin sayısı arttırılıyor önemli projeler hayata geçiriliyor. ” dedi.

Oda olarak üyelerin yaşadığı bu tür sıkıntılarının giderilmesi yönünde çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Korkmaz; “Üye ve esnafımızın yaşadığı sorun ve sıkıntılarını her platformda dile getirmeye devam ediyoruz bu kapsamda önümüzdeki günlerde Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan ile görüşüp üyelerimizin taleplerini kendisine ileteceğiz” dedi.