NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı, Avanos eski belediye başkanı Dr. Mustafa Körükçü, bir ziyareti esnasında ülkenin siyasi anlamda geldiği yeri belirlemek üzere ilginç bir anekdotu paylaştı.

Körükçü, 2000’li yıllarda ekonomik krizlerin yaşandığı, siyasete olan güvenirliğin azaldığı bir dönemde Milletvekillerinin, siyasetçilerin Kızılay meydanında parti rozeti ile gezemediği bir dönemden sadece bir siyasi partiden 55 Milletvekili aday adayının çıktığı bir sürece girilmesinin ülke demokrasisi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Körükçü, “Nevşehir’de sadece AK Parti’den 55 Milletvekili aday adayının çıkması oldukça sevindirici ve teşvik edilmesi gereken bir durum diye düşünüyorum. Memleket için yapacak hizmetimiz, söyleyecek sözümüz var diyen bu kadar insanın olması memnuniyet verici. Daha önce Milletvekilliği yapmış, milletvekillerimizle oturup kalkarken ilginç bir anekdot anlatılırdı. 2000’li yıllarda o krizlerin yaşandığı dönemlerde parti rozetiyle Kızılay meydanında gezemediklerini anlatırlardı. Siyasetçinin o dönemde hakaretlerle karşı karşıya kaldığı söylenirdi. Siyasetin büyük bir itibar kaybettiği bir dönemden bir siyasi partinin 55 aday adayı çıkardığı günlere geldik. Önceden ikinci bir adayı bile bulmakta zorlanan partilerin de aday adayı sayısının fazla oluşu siyasete olan ilginin de bir göstergesi. MHP’den 10’a yakın aday adayının, CHP’den 7 aday adayının çıkması siyaset açısından önemli bir gelişme” ifadelerinde bulundu.