Son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, “KOSGEB’den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz.’’ ‘’Bedeli karşılığında KOSGEB Destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz’’ veya ‘’KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız’’ yönünde, asılsız ve gerçeğe uygun olmayan beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları yönünde şikayetler alınmaktadır.

 

Başkanlığımız, KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik hizmet kalitesini arttırmak adına önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu dönemde, elektronik dönüşüm projesi başlatılmıştır. Bu projenin ilk adımı olarak, KOSGEB Destek Programlarına yönelik başvurular, 1 Aralık 2011 tarihi itibari ile internet üzerinden yapılmaktadır. KOBİ’lere ve girişimlere verilen kredi ve destek programları, öncelikle Hizmet Merkezlerimiz ve Basın-Yayın organları aracılığıyla duyurulmaktadır. İşletmelerimiz, KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri, www.kosgeb.gov.tr adresi, 444 1 567 KOSGEB Çağrı Merkezi ve Hizmet Merkezleri aracılığıyla öğrenebileceklerdir.

 

KOSGEB HİZMETLERİ ÜCRETSİZ VE ARACISIZ VERİLMEKTEDİR

 

KOSGEB’in, KOBİ’lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği hizmetlerin, çıkar sağlama peşinde olan kişilerin, iş takibi adı altında para alarak yapması konusunda,  işletme sahiplerinin dikkatli olmaları, suç teşkil eden bu tür faaliyetlerle ilgili somut bilgi ve belgeye ulaştıkları takdirde, gerekli işlemi yapmak üzere Başkanlığımıza bildirmeleri gerekmektedir.

 

Başkanlığımızın destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanlış beyanlara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemesi, KOSGEB adını kullanarak KOBİ’lerden parasal talepte bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğu hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.