Ürgüp'ün Ayvalı Köyünün muhtarının çalışmaları köy halkı ve köye ziyarete gelen misafirler tarafından takdirle karşılanıyor.
Ürgüp ilçesinin 12 km güneydoğusunda yer alan, son yıllarda tarım ve hayvancılığın yanı sıra köydeki tarihi doğal kaya yapıların çokluğu sebebiyle önemli turizm tesislerinin de kurulduğu Ayvalı Köyünün Muhtarı Hasan Çakır, 2014 Mahalli idareler seçiminden bu yana Köyü için canını dişine takarak çalışmalarına devam ediyor.
Doğup büyüdüğü ve çocuklarını büyüttüğü köyüne hizmet etme imkanı olduğu için kendisini çok şanslı gören Çakır, Köyün geçmişten bugüne bir çok sorununu gerek ilgili kurumlarla gerek imece yolu ve Köylülerinin yardımıyla çözüme kavuşturan Muhtar, son olarak Devlet imkanları ile yılların sorunu olan Ayvalı Bahçeli Köylerinin ulaşımının köprü yapılarak iki köyün birleştirilmesinin ardından ana yol kenarına 300 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde istinad duvarının yoğun çabalar sonucu bayram öncesi tamamladıklarını söyledi.
Duvarın yapımında Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın desteğini yanında gördüklerini ifade eden Çakır, Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. dedi.