Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, Kaymakam Mustafa ELDİVAN, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN ve Genel Sekreter İsmail CİHAN ilçemiz Göynük, Mahmat ve Akarca Köylerinde incelemelerde bulunarak köy halkının sorunlarını dinlediler.

Göynük Köyünde Yaşar  ÖZKAN isimli hayırsever vatandaş tarafından bayanların el işlerinde faailiyet göstemeleri için uygun bina bulunarak Halk Eğitim Merkezi açılmıştır. Burada el işi biçki dikiş işleri yapılmaktadır. Ancak köyün bayanları pazarlama ve maddi açıkdan sıkıntı çektiklerini dile getirdiler. Heyet İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyete geçirilen mikro kredi sisteminden bahsederek yardımcı oldu. Ayrıca atölyelerin küçük olduğunu büyütülmesi gerektiğini belirttiler. Köyde 150 ve 100 tonluk içme suyu deposu mevcut olduğu ve içme suyu sıkıntısı yaşandığı tespit edilmiştir. Alt yapı sıkıntısının da yaşanmadığı ve evsel katı atık için konteynırların  yeterli  olduğu görülmüştür.  Köy içine 6000 m2 kilitli parke taşı yol  yapımına başlanmış ayrıca ilave olarak 1000m2 de İl Özel İdaresi vereceği işçiliğinin ise köy halkı tarafından yapılacağı belirtilmiştir. Ayrıca köy içinde 2000 metrelik asfaltlama yapılaması düşünülmektedir.

Mahmat köyünde yapılan incelemlerde; köy içi yoluna 6000m2 kilitli parke taşı döşeme işi gerçekleştirilecek, ayrıca köy içi yolların bazı bölümlerine yama yapılacaktır. Köyde 100 ve 75 tonluk iki adet su deposu mevcut su sıkıntısı yaşanmıyor. Ancak genel köy su şebekesinin uzun yıllardır kullanılması sebebiyle ekonomik ömrünü tamamladığından yeni su şebekesine ihtiyaç vardır. Mevcut kanalizasyona ilave olarak 6 km daha uzatılması için Avanos Köylere Hizmet Götürme Birliğince kanalizasyon ilavesi yapılmıştır. Köy halkının daha temiz bir ortamda yaşaması amacıyla ilave 15 adet konteynır verilecektir. Köy halkının talebi üzerine köyde mevcut olan sellektör binası için İl Özel İdaresi tarafından sellektör alımı yapılacaktır.

Akarca köyüne yapılan incelemelerde; köy ve köy içi yolların bozuk olması sebebiyle kumlama ve yama yapılması uygun görülmüştür. Su şebekesi ekonomik ömrünü tamamlamış bu bakımdan toplam 30 km şebeke yapılması gerekmektedir. Şebekenin aşamalı yapılması düşünüldüğünden  2015 yılı için 10 km lik bölümün değiştirileceği sözü verilmiştir.  Köy içi yoluna 6000 m2 kilitli parke taşı yapılacaktır. Köy halkı içme suyunu cazibeli sistemle kullanmaktadır. Köyün % 75 i akıllı sayaç taktırmış kalan % 25 ise taktıracaktır. Ancak cazibeli olması sebebiyle yaz aylarında zaman zaman sıkıntı yaşanması sebebiyle hidrofor kullanılmaktadır. Akarca köyünde sütaş’ ın soğuk hava deposu bulunmaktadır. Bu depodan günlük 6 ton süt üretimi yapılarak, köy halkı bu anlamda geçimini sağlamaktadır. Evsel katı atık konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır. Belediyelik iken kullanılan itfaiye aracı arızalı olduğundan hizmet veremediği için il Özel İdaresi atölyesinde bakıma alınacaktır. Ayrıca köyde ağaçlandırma yapılarak orman alanı meydana getirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.