Nevşehir'in Kozaklı İlçesinde alt yapı ve kanalizasyon yapımı nedeniyle bozulan yollara asfalt ve kilitli parke taş çalışmaları başladı.

Kozaı Belediyesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında ilçe merkezinde alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ana yollara asfalt dökülürken ara yollarda ise kilit taşı döşeniyor.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven yapılan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında; "İlçemizde alt yapı ve kanalizasyon çalışması nedeniyle bozulan yollarımız, Kozturtaş A.Ş. tarafından yeni kalorifer hattı çekimi (yaklaşık 1000 abone), Isınmayan yerlerin borularının değişmesi, eski ve çürüyen boruların değişmesi nedeniyle bozulan yollarımız için Belediyemiz tarafından 27.07.2018 tarihinde asfalt ve kilitli parke taş yapımı ihalesi yapılmıştır.

Buna göre ;

-Kızılkoyunlu ve Yabanlı Mahallesi yolu asfalt yapımı,

-Hamamorta ve Buruncuk Mahallesi yolu asfalt yapımı,

-Bağlıca Mahallesi Yolu Asfalt yapımı,

-Yeni Mahalle, Bahçelievler ve Yıldızevler Mahallelerine Kilitli parke taş yapımı. Diğer mahallelerde tamirat işleri yapılacaktır.

-Kızılkoyunlu - Yabanlı Mahallesi Asfalt yapımına ve Bahçelievler ile Yeni Mahalle Kilitli Parke taş yapımına başlanmıştır.

Tüm Kozaklı İlçemiz halkına hayırlı olsun." dedi.

Başkan Güven,“Bir taraftan ilçemizin mahallelerinde alt yapı çalışmaları yürütüyoruz, diğer taraftan da alt yapısı tamamlanan mahallerde asfalt dökümü ve kilit parke taşı döşemesi yapıyoruz. Merkez ve kırsal ayırt etmeden yürüttüğümüz çalışmalar ile ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı toz ve çamurdan kurtarıyoruz. Alt ve üst yapı çalışmalarını bu yıl 2018 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah 2019 yılında Kozaklı ilçemiz adına ve bölge halkına yakışır bir ilçe olacak” dedi.