Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Kozaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Kozaklı Kaplıca Festivalini Sanatçı Yusuf Güney konseri ile 60. Yılını kutladı....
Kozaklı Belediyesi tarafından Kaplıca, Sağlık Kültür turizm Festivali çerçevesinde düzenlenen 60. Yılı kutlamalarına MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Öz, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kozaklı Belediyesi tarafından düzenlenen 60. Yıl etkinlikleri kapsamında semah gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler ile başladı. Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ise burada yaptığı konuşmada Kozaklı ilçesinin 60. Yılını kutladıklarını ve burada sizler ile birlikte bu coşkuyu yaşadığımız için so derece mutluyum dedi.
Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven’in konuşmasının ardından ise sahneye çıkan sanatçı Yusuf Güney sevilen şarkılarını konsere gelen hayranlarıyla birlikte söyledi. 

Türk pop müziğinin sevilen  ünlü ismi Yusuf Güney sahne aldı. Rafet Er Roman, hem Ezo’yla, hem de Yusuf Güney’le birlikte düet yaptı. Güvenlik önlemlerinin yoğun alınması nedeniyle konserde hiçbir tatsız olay yaşanmadı.

Gündüz bölümünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin seslendirği milli marşlar eşliğinde oluşturulan kortej Kozaklı Belediyesi önünden konser alanına kadar yürüdü...

Mehtaran ekibi konser alan ında bir konser verdi.Mehteran ekibinin gösterileri ve Kurban kesimi ile Pilav Şöleni başladı...Yaklaşık 6 bin kişiye Etli bulgur pilavı ikram edildi....

Kozaklı Kaplıca Festivalinde Yusuf Güney Konserini yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Başarılı sunucu Fikret Çapacı'nın coşkulu sunumlarında gerçekleştirilen Kozaklı Kaplıca Festivali ve Kozaklı'nın 60.Yıl dönüm etkinliğine Kozaklı Kaymakam V. Erkan Yılmaz,Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven,MHP İl Başkanı Göksel Taşçı,Başkan Vekili Eyyüp Öz,KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal,Daire Müdürleri,STK Temsilcileri,İstanbul,Ankara,İzmir ve Bursa,Nevşehir Dernek Başkanları,Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinden hastalar,22 Farklı ülkeden gelen 25 öğrenci,Çok sayıda Gurbetçi,Kozaklı kaplıcalarındaki tatilciler,Kozaklı ve çevre belde ve köylerden gelen yaklaşık 10 bini kişinin katılımlarında Kozaklı'da tarihi bir güne imza attılar.

Festival başlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Erzurum, Yozgat, İzmir Milletvekillerinin gönderdiği telgraflar okundu... Sayın Bahçeli'nin mesajı kalabalıktan büyük alkış topladı.

                Kozaklı Termal Kaplıcalarımız Şifa Dağıtıyor...
"Kozaklı Türkiye'nin En Önemli Termal Turizm Merkezi Olma Yolunda..."
Festivalin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Celalettin Güven, geleneksel değerlerimize sahiplenerek hazırladıkları bu büyük Festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.Kozaklı'nın hızla geliştiğini ve değiştiğini söyleyen Güven, Şifa kapısı Kozaklı ilçemizde bulunan modern tesisler Sosyal alan üniteleri ve mevcutta bulunan 7.700 ü aşan yatak kapasitesi ile emsalleriyle kıyaslanamaz tam manasıyla eşsiz bir Sağlık merkezi ve Tatil Yöresi olduğunu belirtti.
Başkan Güven; Kozaklı ilçesi kaplıca sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahipdir.Türkiye'nin En Şifalı Sularından birisine sahip olan Kozaklı kaplıcalarımız birçok hastalığın tedavisinde adeta "şifa merkezi" olarak görülüyor.Bizde Kozaklı Belediyesi olarak Şifa Merkezi Kozaklı ilçemizi kaplıcalarını en iyi şekilde tanıtmayı amaçlayarak bu sene ilk olarak kaplıca festivali düzenliyoruz.Hem Bayram hem Kozaklımızın ilçe oluşunun 60.Yıl dönümleriyle ilkini düzenlediğimiz bu Dev Kozaklı Kaplıca Festivaliyle üç bayramı birlikte sizlerle hep birlikte yaşıyoruz. Burada bizleri yalnız bırakamayan Siz çok kıymetli Kozaklı'lı hemşehrilerime ve tüm tatilcilerimize şifa arayan hastalarımıza teşekkür ediyorum.Herkeze iyi eğlenceler dedi.

Kozaklı Belediye Kaplıca Meydanı'nda düzenlenen konserde, ilk olarak yerel sanatçı Musa Doğan şarkılarını seslendirdi. Daha Sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekibi gösterileri ve Ardından sanatçı İsmail Coşkun'un Tasavvuf Musikisi eşliğinde Konya Semazenlerinin gösterileri festivale büyük renk kattı...

Festivale Belçika'dan katılan Türkiye'nin en genç ve en başarılı yorumcusu Berkay Ertaş'ın okuduğu şiir özellikle Gurbetçilerden büyük beğeni topladı. 

10 bini kişiyi aşkın bir kalabalık topluluğun katılımlarında gerçekleştirilen "Kozaklı Kaplıca, Sağlık ve Turizm Festivali" gerek Kozaklı halkından gerekse Gurbetçilerle Kozaklı Kaplıcalarında tatil yapan davetlilerden büyük ilgi gördü.

ŞİFA Kapısı KOZAKLI da Muhteşem Kaplıca Festivali...

Kozaklı Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen KOZTEB Kozaklı Termal Birliği Başkanı Cumhur Ünal nezdinde Birliğin tam destek verdiği Kozaklı Kaplıca Festivali ile ilçe oluşunun 60.Yıl Dönümü tarihi bir güne imza atarak Kozaklı halkı ve Kozaklı kaplıcasında tatil yapanlar bugüne kadar yaşamadıkları muhteşem bir gün yaşadılar...

Kozaklı Belediyesinin davetlisi olarak 22 farklı ülkeden gelen 25 öğrenci Sahneye davet edilerek burada kendi ana dilleriyle "Mehaba Kozaklı" diyerek kalabalığı selamladılar. Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, yurt dışından gelen Yabanacı konuk öğrencilerin hepsine Kozaklı anısına hediyeler takdim ettiler.

Ayrıca TEOG Lise Giriş sınavında Kozaklı ilçe birincisi seçilen Eylem Doğan a Belediye Başkanı Celallettin Güven başarısını kutlayarak kendisini Altınla ödüllendirdi ...

7 bin nüfus 7 bin yatak kapasitesi ile Kozaklı yılın en kalabalık dönemini yaşarken,  Kozaklı ilçe oluşunun hem 60.Yılını hemde ilk kez düzenlenen Kaplıca festivalinde Konser alanını dolduran Binlerce kişiye, sahne alan Genç Sanatçı Yusuf Güney'in muhteşem konseriyle unutulmaz bir gün yaşattı.

Konser sonunda Belediye Başkanı Celalettin Güven günün anısına Sanatçı Yusuf Güney'e plaket ve çiçek takdim etti.Daha sonra Gurbetçiler adına Sahneye Davet Edilen Belçika dan gelen Genç Yorumcu Berkay Ertaş, Belediye Başkanı Güven,Sanatçı Yusuf Güney ve günün başarılı sunucusu Fikret Çapacı nın anonsu ile Herşey Kozaklı İçin diyerek Birleştirdikleri elleri havaya kaldırırarak konser alanındaki herkesi el ele tutuşdurarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Kozaklının ilçe oluşunun 60.Yıl dönümünde hazırlanan Pastayı Sanatçı Yusuf Güney,Kozaklı Belediye Başkanı Celaletin Güven ile birlikte kestiler. Muhteşem Festivalin finalinde Kozaklı semalarında renk cümbüşünde havai fişek gösterileri ile Festival sona erdi...