KOZAKLI-KARASENİRDE YAĞMUR VE KAR DUASI YAPILDI

Nevşehir-Kozaklı ilçesi Karasenir beldesinde vatandaşlar, yağmur duasına katıldı.

 

Kış aylarının ortasına gelinmesine rağmen kar ve yağmurun hasretini çeken vatandaşlar, kar ve yağmur yağması için ellerini semaya açarak, Allah’a dua etti. 

 

Mevsimin kurak gitmesi sonucu halkın taleplerini değerlendiren Karasenir  Belediyesi ve Kozaklı ilçe Müftülüğünün ortaklaşa olarak karasenir beldesinde icra ettiği yağmur  ve kar duası programında; Hatim-i Şerifler, İstiğfarlar, Tevhidler ve ilahiler okundu.

 

Kılınan öğle namazının ardından meydanda toplanan halka konuşma yapan ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit; Duanın önemi, Allah’ın rahmetini celp eden güzel ameller, yaşlılar, çocuklar, hastalar, mazlumlar ve mahlûkata merhametin öneminden bahsetti.

 

Müslüman’ın, Allah’ın rahmetinden ümidini kesmemesi gerektiğini belirten Müftü Yiğit, kavli ve fiili duadan sonra Allah’a dua etmek gerektiğini ifade etti.

Rahmi Yiğit konuşmasının ardından yağmur ve kar duasını yaptı ve İnşallah memleketimize kar ve yağmur yağar, toprak ile ürünler suya doyar, dedi.

 

Duanın ardından Karasenir belediyesi öncülüğünde oluşturulan hayırsever cemiyeti, yaklaşık 650 kişiden oluşan davetlilere, kavurma ve pilav ikram etti.

 

Duaya iştirak eden vatandaşlar, manevi atmosferin ve birlik şuurunun oluştuğu bu tür programların önemini vurguladılar.