Şifalı sularıyla ünlü  Kozaklı ilçesi, son 10 yıl içerisinde gerçekleşen yatırımlarla Ülkemizin en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline geldi. Başta romatizma hastalığı olmak üzere, kadın ve cilt hastalıklarıyla ameliyat sonrası yaraların kapanmasında faydalı olduğu yapılan tahlillerle ispatlanan sıcak su kaynakları sayesinde 7 bin nüfusa sahip olan ilçede yatak kapasitesi şu an 8 bine kadar ulaşmış durumda.
İlçelerindeki şifalı su kaynaklarından faydalanmak için Türkiye’nin değişik bölgelerinden ve yurt dışından çok sayıda turistin İlçeye geldiğini ve yaz sezonunda pansiyon ve otellerde ciddi bir doluluk oranı yakaladıklarını kaydeden Kozaklı belediye başkanı Erdoğan Çelik, ilçedeki termal turizmin bölge turizmine de ciddi katkılar sağladığını belirtti.
Çelik, “İlçemizdeki su içerisinde bulunan mineraller açısından zengin bir su. Kozaklının suyu her derde deva. Tabi ağırlıkla romatizma, cilt, kadın hastalıkları, ameliyat sonrası yaraların kapanması ile ilgili tedaviler de, kemik hastalıklarda etki alanı var. Son yıllarda toplumlar bilişim çağına girdi, yoğun bir çalışma temposu var ve bizim suyumuzun anti depresif bir özelliği var. Yani insandaki stresi alıcı bir özelliği var. Radon gazı ihtiva etmesi sebebi ile de insandaki deri, hücre yenilenmesini hızlandırmasından kaynaklanan artı bir özelliği var” diye konuştu.

Haber:Ali Çamur