Kozaklı Belediyesi ile Kozaklı ilçe müftülüğü tarafından Hz. Hüseyin'in şehadetinin 1370. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kerbela sehitlerini anma ve Asure Ikrami programı Kozaklı da vatandaşların büyük katılımlarında gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yapan Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Kerbela olayının altını çizerken duygulu anlar yaşandı. 

Aşurenin Ehli Beyt'e saygı ve sevginin aynı zamanda bir hüznün sembolü olduğuna vurgu yapan Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, "Aşureyı anmak, haksızlığın karşısında hakkı üstün tutmaktır. Aşurayı anmak, Hz. Hüseyin'e bağlı olmak demektir. Allah'ın Resulü, Hz. Hüseyin'i çok severdi ve onun sevdiklerini biz de seviyoruz. Hepimizin ortak paydası Ehli Beyt sevgisidir." dedi. 

İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem Ayı'nın, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü'nü de içerdiğini belirten Başkan Güven "Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir" dedi.

Kozaklı İlçesinde Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri Anıldı Aşure İkramı Yapıldı...
Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven burada yaptığı konuşmasında ; Muharem ayı 'Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in ve beraberindeki masum insanların Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de içinde barındırmaktadır. Hz. Peygamberin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlakıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şehadeti de hepimiz için, sonsuza dek örnek teşkil edecektir. Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından, etkinliğe emeği geçen Kozaklı İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit'e plaket takdimi yapılarak  Program ; Prof.Dr.Şefeattin Severcan konferansı akabinde katılımcılara aşure ikram edilerek sona erdi.  

Haber: Musa ATAL / FİB Haber
Fotoğraf: Derya Çöl  / FİB Haber