Kozaklı’da TOKİ Girişimi

NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı ilçesinde belediye halkın konut ihtiyacının karşılanması için TOKİ Başkanlığı ile işbirliği içerisinde olmak amacında.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, ilçede geçtiğimiz yıllarda Kozaklı belediyesinin kooperatif türü yaptığı konut çalışmasının ardından çok ciddi manada bir konut ihtiyacının bulunmamasına karşın Vatandaşlardan gelen talepler üzerine bu kez Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile konut üretimine gitmek istediklerini dile getirdi.

İlçenin nüfusunun artmadığını ve ciddi oranda bir konut ihtiyacının bulunmadığına dikkat çeken Başkan Güven, “Kozaklı ilçemizde belediyemiz geçtiğimiz yıllarda halkımızın talepleri üzerine kooperatif türü bir konut çalışması yapmış. İlçemizde ciddi manada bu konuda bir ihtiyaç yok. Ancak vatandaşlarımızın taleplerini de değerlendirmek durumundayız. Belediye olarak kooperatif türü bir konut üretimi yerine Türkiye’de konut üretiminin başlıca adresi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği halinde bu sorunu çözmek istiyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan konut üretimi ile ilgili bazı sorunlar gündeme gelmiş. Kendi yandaşlarının kayırılması gibi söylemler olmuş geçtiğimiz dönemlerde yapılan konut çalışmalarında. Sosyal donatılarıyla birlikte ilçemizde TOKİ konutlarının yapılması konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. 7 bin 300 nüfusu bulunan ilçemizde TOKİ konutları için uygun bir arazi arayışımızda sürüyor” açıklamalarında bulundu.