Kozaklının İçme Suyu Sıkıntısı Hat Safhada”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde içme suyu konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Celalettin Güven, sorunun çözümü konusunda girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İlçenin resmi rakamlara göre belirtilen içme suyunun doğru olmadığını da dile getiren Kozaklı Belediye Başkanı Güven, 25 Litre/sn’lik yeni içme suyunu tamamen şebekeye bağlanması durumunda sıkıntının belli ölçüde çözülmüş olunacağını ifade etti.

İlçenin içme suyu konusunda sıkıntı yaşamaması aşamasında çeşitli çalışmalarda bulunduklarını ve bulunmaya da devam ettiklerini kaydeden Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, “Kozaklı ilçe merkezinin içme suyu sıkıntısı hat safhada. Resmi rakamlara göre 81 Litre suyumuz olduğu belirtiliyor. Ama bizim 35-40 Litre den fazla içme suyumuz yok. Yeni bir içme suyu bulduk. 25 litrelik bu yeni içme suyunu hattımıza başladık kısmen. Tamamını birkaç hafta içerisinde şehir şebekesine bağlayacağız. Yaşanan ufak tefek sorunlarımızın ardından kısa zamanda içme suyu ile ilgili sorunlarımızı çözmeye gayret ediyoruz. Bu konuda yeni içme suyu sondaj çalışmalarımızda var. İnşallah yakın zamanda içme suyu konusunda sıkıntımızı tamamen gidermeyi planlanıyoruz” diye konuştu.