NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de esnaf ve sanatkara kredi imkanı sağlayan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yılın ilk ayından itibaren geçen yılın aynı ayına nazaran kredi plasmanını 2.5 kaç artırdı.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, 2014 yılının Ocak ayında 25 Esnaf ve Sanatkara 917 bin 500 TL kredi imkanı sağlanırken, bu yılın ilk ayında 38 Esnaf ve Sanatkara 2 Milyon 110 bin TL kredi imkanı sağlandığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz 2014 yılının genelinde 20 Milyon TL’ye yakın kredinin Nevşehirli esnaf ve sanatkarın kullanımına sunulduğunu belirten Başkan Kemal Ay, “2015 Yılının ilk ayının verilerine bakıldığında da anlaşılacağı üzere Nevşehirli esnaf ve sanatkarımız kooperatifimize olan güvenini kullandığı kredi miktarları ile de ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yılın genelinde 20 Milyon TL’ye yakın kredi kullandırdığımız esnaf ve sanatkarımızın bu yıl bu güvenini sürdüreceğine inanıyoruz. Ve hedefimiz bu yıl 20 Milyon TL kredi plasmanının daha da fazlasını esnaf ve sanatkarımızın kullanımına sunmak olacaktır” dedi.