Kredi Plasmanımız 25 Milyon TL’yi Bulacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde bu yıl sonuna kadar kredi plasmanının 25 Milyon TL’yi bulması bekleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, Merkez birliğinin girişimleri doğrultusunda kredi limitlerinin 150 bin TL ye çıkarıldığını belirtirken, 2014 yılı sonuna kadar Nevşehir’deki esnaf ve Sanatkara 25 Milyon TL’ye yakın kredi kullandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Ay, “Merkez birliğimizin girişimleri doğrultusunda kredi limitlerimiz 150 bin TL ye kadar çıkarıldı. Öte yandan masraf karşılıkları 1 puan daha düşürüldü. Krediye ilimiz esnaf ve sanatkarından yoğun bir talep var. Her ay yaklaşık 1.5-2 Milyon TL aralığında kredi imkanı sağlıyoruz ilimizdeki esnaf ve sanatkarımıza. Yıl sonuna kadar ilimiz esnaf ve sanatkarlarına 25 Milyon TL’ye yakın bir krediyi kullandırmayı hedef1liyoruz. Kredi olan ilginin artışı esnaf ve sanatkarımızın önünü gördüğüne bir işaret. Bu durum bizleri de sevindiriyor” dedi.