İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu’daki tüm illerdeki İnsani Yardım Dernekleri ve Memur-Sen, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolunda attığı adımlarına karşı tüm Türkiye’de Cuma namazı sonrası “Kudüs Cuma’sı” adıyla basın açıklaması yapacak ve atılan adımları protesto edecektir.

İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin 1948 yılından beri işgal atına alınmaya çalışılmaktadır. Siyonist İsrail devleti Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir.  Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Müslümanların kutsal saydığı Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (SAS) miraca yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Tüm Müslümanları, tepkisini göstermek üzere bulundukları illerde Cuma namazı sonrası yapılacak protesto gösterilerine davet ediyoruz.

08 Aralık Cuma günü İstanbul’da Cuma namazı sonrası Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na yapılacak protesto yürüyüşü ve basın açıklamasında siz değerli medya mensuplarını da aramızda görmek isteriz.

TARİH: 08 ARALIK  2017 CUMA
YER: İSTANBUL FATİH CAMİİ
SAAT: CUMA NAMAZI SONRASI