NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Müftülüğü bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 4 gün 3 gece Kudüs turu düzenleneceğini açıkladı.


12 Tur üzerinden yapılacak olan Kudüs turlarına katılmak isteyenlerin Nevşehir İl Müftülüğü ya da ilçe müftülüklerine müracaatta bulunabilecekleri bildirildi. 860 Amerikan Doları karşılığında yapılacak olan Kudüs turlarına bu yıl ilginin geçen yıla nazaran daha fazla olması bekleniyor.

İstanbul – Tel Aviv – İstanbul hattından uçak yoluyla yapılacak söz konusu Kudüs Turu çerçevesinde şu program izlenecek.

1. Gün/ İstanbul-Telaviv-Kudüs Tel Aviv Ben Grurion Havalimanı’na varış,  Pasaport ve gümrük işlemleri, bagajların alınması,  Rehber ve şirket sorumluları tarafından karşılanma ve otobüslere yerleşme, Yafa’ya transfer, Mahmudiye Camii’nde öğle Namazının kılınması ve Öğle Yemeği, Kudüs’e transfer, Otele yerleşme ve Akşam Yemeği, Akşam ve Yatsı Namazları için Mescid-i Aksa’ya hareket, Otele geri dönüş ve Konaklama.

2. Gün / El Halil – Beytlahem – Eriha  Sabah Namazı için Mescid-i Aksa Camiine gidiş ve otelimize dönüş.  Erken alınacak kahvaltının ardından El Hail şehrine hareket.  Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz.Yakup (a.s) peygamberimiz ve zevcelerinin kabirlerininü bulunduğu külliyenin ziyareti Beytlahm’e transfer ve Hz İsa’nın doğduğu yer olarak inanılan yerin görülmesi,  Eriha şehrine hareket, öğle namazı, öğle yemeği, Lut kavminin helak edildiği yer olan Lut gölünün (Ölü Deniz) görülmesi, Hz. Musa’nın kabrinin bulunduğu külliyenin ziyaret edilmesi,  Kudüs’e geri dönüş. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

3. Gün / Kudüs  Sabah Namazı için Mescid-i Aksa Camiine gidiş ve otelimize dönüş. Otelde kahvaltıü  Zeytin Dağına hareket ve Selman-ı Farisi, Rabiatül Adeviyye hazretlerinin kabir ziyaretleri,  Hz. İsa’nın gökyüzüne yükseldiği yer olarak inanılan yerin görülmesi,  Zeytin dağından eski Kudüs şehrinin ve Mescid-i Aksa’nın panoramik olarak görülmesi, Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya hareket, Öğlen yemeği otelimizde ve ardından Zion tepesine gidiş, Hz. Davud’un kabrinin ziyaret edilmesi, Eski Kudüs’te Hz. Ömer Camiinin ziyaret edilmesi, Hz. İsa’nın çarmıha gerildiğine inanılan yerinü görülmesi Akşam ve yatsı namazları için Mescid-i Aksa’ya gidiş namazın ardından otelimize dönüş, Akşam yemeği ve geceleme otelde.

 4. Gün / Tel Aviv – İstanbul  Sabah Namazı için Mescid-i Aksa Camiine gidiş ve otelimize dönüş, Otelde sabah kahvaltısının alınması, Türkiye’ye dönüş için Telaviv havalimanına transfer, Güvenlik, check’in ve pasaport işlemleri, Türkiye’ye dönüş.