Tüketici dernekleri ve Türkiye Bankalar birliği, hesap sahiplerini uyarıyor. 28 Nisan'dan itibaren bankalar, en az 6 ay kullanılmayan hesaplardan işletim ücreti alacak.

Kira, öğrenci harcı, SGK ödemeleri gibi yasal zorunluluk nedeniyle bankalarda açılıp kullanılmayan bir çok hesap bulunuyor. 

Mutlaka hesaplarınızı kapatıp belge alın diye uyarıda bulunan Tüketiciler Derneği Başkanı  Aydın Ağaoğlu, "Unuttuğum bir hesapta bakiye olmamasına rağmen 28 nisana kadar kapatılmaması halinde benden 55 lira yarı yıl hesap işletim ücreti alacaklarını öngörüyordu. Buradan tüketicileri uyarıyorum. Geçmişte bir şekilde hesap açtıkları veya bankacılık işlemi yaptıkları bankalarla temas kursunlar."

Ancak bazı bankaların hesapları kapatmakta zorluk çıkardığı iddia ediliyor. Şikayetler nedeniyle tüketici mahkemelerinde çok sayıda dosya birikti.

KULLANILMAYAN HESAPLAR NASIL KAPATILABİLİR?

Türkiye Bankalar Birliği(TBB) de artan şikayetler üzerine bir açıklama yaptı. İstenilen banka şubesinde kullanılmayan hesabın kapatılabilceğinin belirtildiği açıklamada TBB, "Hesap sahiplerinin banka şubelerine kimlik, hesap kapatma talimatı ve hesap cüzdanı ile başvurmaları gerekiyor" denildi.