Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, önce Nevşehir Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette kendisine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrasında Türkiye genelinde açılmaya başlanan ‘Millet Kıraathaneleri’nin 11’incisinin açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ile bir süre görüştü.

Dursun, Nevşehir Valiliğini ziyaretinin ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti.

Burada NEVÜ Merkez Kütüphanesine geçerek kütüphane bünyesinde yürütülen hizmetler ile eserler hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Dursun,  NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde de incelemelerde bulundu.  
Bakan Yardımcısı Dursun daha sonra Rektörlük makamına geçip burada Üniversite ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun NEVÜ Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. 

Dursun’a ziyaretlerinin sonunda Rektör tarafından plaket takdim edilirken, Bakan Yardımcısı Dursun ise Kültür ve Turizm Bakanlığının yayını olan ‘Hat ve Tezhip Sanatı’ hediye etti.