Nevşehir Belediyesi’ne gelişte Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından belediye girişinde karşılanan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in ziyaretinde Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve belediye yetkilileri de hazır bulundu.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi Tören Mangasını selamlayan Çelik’e, Başkanlık makamına girişte bir de çiçek takdim edildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i Nevşehir’de görmekten büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, Nevşehir Belediyesi’nin kültürel alanlarda halen devam eden projelere ilişkin bilgiler aktardı.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği halinde hayata geçirilme çalışmalarına yoğun şekilde devam ettirilen 760 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında, boşaltılan konutların alt katlarında yer altı kent yerleşimine dönük yapıların yer aldığını belirlediklerini ifade eden Ünver, 8 i köklü olmak üzere 20 farklı toplumun hayat sürdüğü Kapadokya bölgesinde, yakın bir zamana kadar dünyanın en büyük yer altı kent yerleşimine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Dünyada bu ölçekte başka bir yer altı kent yaşamının tüm değerleri ile bir bütün halinde bulunduğu farklı bir merkezin bulunmadığını anlatan Ünver, söz konusu kültürel birikimin Kapadokya bölge turizminin de gelişimine ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirtti.

Ünver, daha sonra ziyaretin anısına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e Nevşehir Belediyesi’nin yayınladığı çeşitli kültürel yayınları hediye etti.