Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların katıldığı “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması” Merkez Kurşunlu Camiinde yapıldı.
 
Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Nevşehir ilinin ev sahipliği yaptığı Kuran’ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışmasına Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere sekiz il katıldı.
 
 
Yarışmanın Jüri başkanlığını Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, üyeliklerini ise Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Kayseri Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Yüksel Demirkoparan ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Çelebi yaptı.
Programda açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası öncesinde Güzel Ezan Okuma, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hafızlık yarışmalarının düzenlendiğini belirterek; “Bu gün burada Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışması yapılmaktadır. Bu yarışma, yarışmaların en anlamlısı ve en şereflisidir. Bu yarışmada herkesin gönlünde bir birinci vardır. Ben şu anda yarışmaya katılan tüm yarışmacıları, yarışmadan önce birinci olarak ilan ediyorum. Çünkü zaten bu hafızlar gönüllerin birincisidir, kendi illerinin birincisidirler. Bu yarışmanın kaybedeni olmaz, olmayacaktır. Elbette yarışma sonunda bir derecelendirme yapılacaktır. Kim kazanırsa kazansın, kazanan biz olacağız. Bir meslektaşımız, bir kardeşimiz olacaktır. Hepinizi şimdiden canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Yarışmada komisyon başkanı olarak bulunan İl Müftüsü Yakup Öztürk yarışmacılara kuralları hatırlattı. Yarışmacılar, ilk olarak kura ile okuma sırasını belirledikten sonra, Kur’an-ı Kerimin hangi Ayetlerini okuyacakları yönünde de kura çektiler. Yarışmada Tecvid, Maharic-i Huruf, Sıfat-ı Huruf, Eda, Seda, Makam ve Terennümana başlıklarında puanlama yapıldı.
Yarışma sonrası Yozgat-Sorgun ilçesi Yeni Camii İmam-Hatibi Ahmet Çınar Çetin birinci olurken, Kayseri-Melikgazi ilçesi Cıncıklı Camii İmam-Hatibi İlyas Koç ikinci ve Nevşehir-Ürgüp ilçesi Musalla Camii İmam-Hatibi Muhittin Macit ise üçüncü oldu.
Yarışmada birinci olan Yozgat-Sorgun ilçesi Yeni Camii İmam-Hatibi Ahmet Çınar Çetin Türkiye Finali yarışmasına katılmayı hak kazandı.
Yarışmacı Hafızlara Altın, Kitap Seti ve çeşitli hediyeler verildi. Birinciye ödülünü Komisyon Başkanı İl Müftüsü Yakup Öztürk verirken, ikinciye Ödülünü Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Yılmaz ve üçüncüye ise ödülünü Kayseri Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Yüksel Demirkoparan takdim etti. Diğer yarışmacılara ise hediyelerini Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Gülşehir ilçe Müftüsü Nuh Arslan, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Eskişehir İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun takdim ederken, Programa Maddi ve manevi destek veren Mimar Kürşat Hakan Cevizli Adına Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya’ya plaketini İl Müftüsü Yakup Öztürk takdim etti.
Program, il dışından katılan misafir ve katılımcılarına İl Müftülüğünün organizesinde, Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla, Nevşehir Konağı’nda yemek ikramıyla son buldu.