Nevşehir Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği yarışma sorumlusu Zafer Bakum’un verdiği bilgiye göre; Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformuyla birlikte, Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği’nin Nevşehir’de düzenleyeceği yarışmaya yoğun ilgi gösterildiği ve kayıtların şimdiden 100 bine ulaştığı belirtildi. Yarışmaya katılmak, isteyenler 31 Ocak tarihine kadar www.ufkayolculuk.com adresinden başvurularını yapabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onay verdiği yarışmada, Kur'an ayetlerinin anlamı üzerinde yoğunlaşılacak. Geçen yıl İlmihal Yarışması ile ilki düzenlenen ve 87 bin kişinin katıldığı yarışmaya, bu yıl ilk defa online olarak yurtdışından ve cezaevlerinden de yarışmacılar katılabilecek.

KUR'AN’I ANLAYARAK OKUMAK
 Yarışmanın amacı, Kur'an-ı Kerim'in hayatımızın her anında bize en önemli rehber olduğunu göstermek ve Kuran-ı Kerim'i anlayarak okuma konusunda farkındalık oluşturmak. Yarışmacılar, Kur'an'ın belirlenmiş surelerinden sorumlu olacak olup, yarışma sınavı 9 Mart Pazar Günü saat 10:00' da, il ve ilçelerdeki devlet okullarında, test şeklindeki sınavla gerçekleştirilecek.
 
 250 BİN BAŞVURU BEKLENİYOR
 81 ilde ve 300 ilçede düzenlenecek Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışmasına bu yıl 250 bin kişinin katılması hedefleniyor. Yarışma yurt içi ve yurt dışından da yoğun ilgi görüyor. Bugüne kadar yarışmaya katılmak için 100 bin kişinin başvuruda bulunduğu ifade edildi. Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye geneli ve İl ödülleri olmak üzere, binlerce ödül verilecek. Yarışma, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri, yetişkinler ve din görevlileri olmak üzere 5 ana kategoride yapılacak. Her katılımcı sadece kendi sonucunu görebilecek. Sonuçların açıklanması ve ödül takdimi, her ilde yapılacak ödül törenlerinde, merkezi ödüller ise İstanbul'da yapılacak büyük bir organizasyonla açıklanıp takdim edilecek.

Okuduklarımızı anlamıyoruz
 Yarışma öncesi yapılan bir çalışma ile toplumun yüzde 94'ünün evinde Kur'an-ı Kerim bulunmasına ve yüzde 78'inin Arapça olarak okunmasına rağmen, Türkçe anlamını okuyan kişilerin yüzde 5'i geçmediği ortaya çıktı. Namaz kılanların Fatiha'yı okuduğu ancak anlamını bilenlerin de 100 kişiden 5 kişi olduğu saptandı. Yarışma ile Allah'ın kutsal mektubu olan Kur'an-ı Kerim'i okumak, anlamak ve yaşamak gerektiğini, ayrıca her yaştan insanın rahatlıkla okuyup anlayacağı ve mesajlarının gayet açık olduğunu göstermek isteniyor.

 

Nevşehir Ödülleri (A,B,C Kategorileri için ayrı ayrı): Birincilere 1000’er TL, İkincilere 750’şer TL, Üçüncülere 500’er TL

Not: D ve E kategorileri için il ödülü verilmeyecek.

Türkiye Ödülleri (A,B,C,D Kategorileri için ayrı ayrı): Birincilere 2 adet Umre + 2500 TL, İkincilere 1 adet Umre + 1500 TL, Üçüncülere 1adet Umre + 500 TL, 4-10 Arası iPad mini,

E Kategorisi için: Birinciye SONY NWZ-E474 mp3 player (8GB), İkinciye SONY NWZ-B173 mp3 player (4GB), Üçüncüye SONY NWZ-B172 mp3 player (2GB)

 

Yarışma Takvimi

Başvurular: 1 Ekim- 31 Ocak 2014

Başvuru Adresi: www.ufkayolculuk.com

Sınav: 9 Mart 2014 Pazar Saat: 10.00