12 Ekim Cumartesi Günü başlayıp, 21 Ekim Pazartesi günü mesai başlangıcına kadar devam edecek olan Kurban Bayramı tatili nedeniyle; Belediye, Emniyet, Jandarma, İl Özel İdaresi, Müftülük, Sağlık Karayolları, MEDAŞ, Telekom ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluş hizmetleri açısından vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında gereken kolaylığı sağlamak amacıyla Valilik tarafından bazı tedbirler alındı.
Nevşehir Valiliği tarafından alınan tedbirler şöyle:
“Genel Güvenlik ve Asayişin temini, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bayram öncesi ve bayram süresince ekiplerini takviye ederek kendi yönlerinden gerekli tedbirlerini alacaklar.
Bayram öncesi ve süresince Asayiş Şube Müdürlüğünün sivil ve resmi ekipleri devriye hizmetlerinin yanı sıra gerektiğinde yaya, halkın yoğun olarak bulunduğu hayvan pazarları, alış- veriş merkezlerinde, pazar yerlerinde (Özellikle hayvan pazarları ve kurban kesim yerleri) hırsızlık, yan kesicilik, kapkaççılık, dolandırıcılık ve diğer asayiş olaylarına karşı gerekli tedbirleri alarak bu gibi yerlerde kontrollerini daha sıkı bir şekilde sürdürecekler.

Emniyetin diğer birimleri de kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdürecekler. 15 Ekim Salı günü Kurban Bayramının 1. günü olması nedeniyle, silah atılma olaylarına karşı Polis Merkezlerinde Bayramın 1. gününden itibaren nöbetleşe personel görevlendirilecek ve Polis Merkezi Amirleri de kendi merkezlerinde hazır bulunacaklar.

Kurban derisi ve bağırsakların toplanması, 26 Eylül 2013 tarih ve 28777 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe giren Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine göre yapılacak. Kurbanlık hayvan satış yerleri, ilgili Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından sık sık kontrol edilecek. Bayram süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olaylara müdahale için rütbeli personel bulundurulacaktır.

 Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri İle Otoyol Emniyet ve Trafik Timleri 24 saat esasına göre, görev başında bulunacaklar.

Sağlık Kuruluşlarında Bayram süresince vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunları ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere Sağlık Müdürlülüğünce yeteri kadar nöbetçi personel görevlendirilecek.

MEDAŞ Genel Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için bayram tatili süresince nöbetçi personel bulundurulacak. Türk Telekom Müdürlüğünce bayram tatili süresince, arıza ve bakım işleriyle ilgili nöbetçi personel bulundurulacak.

 İtfaiye, Zabıta, Su İşleri, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Belediye  Danışma Servisi 24 saat süre ile görev yapacak.

Kurbanlık hayvanlardan hastalıklı olanlar için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlükleri ve İlçe Belediyeleri Veteriner Hizmetleri Müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak. Belediyeler; Kurbanlarını cadde, sokak, park, meydan ve otoban kenarlarında ve ilan edilen kesim yerleri dışında kesmek veya kestirmek suretiyle Çevre, Hayvanları Koruma, Hayvan Sağlığı Zabıtası ve Kabahatler Kanununa aykırı davrananlar hakkında kanunlar gereğince cezai işlem yapılacağını halka duyuracaklar. Kesim yerlerinde atık malzeme birikmemesi ve çevre kirliliğine yol açmaması için park, cadde, sokak ve yol kenarlarında kurban kesilmemesi hususunda gerekli tedbirler ilgili Belediyelerce alınacak ve kesim yerlerinde çöp torbaları bulundurulacak. Kurban satış ve kesim yerlerinin denetimi İlçe Komisyonları, İlçe Belediyeleri ve Nevşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığınca oluşturulacak ekiplerce yapılacak. Kurban Bayramının 1. günü Merkez İlçelerde Belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, Çevre ve Şehircilik İl/İlçe Müdürlüklerinden 1’er elemanla oluşturulacak 4’er kişilik gruplar halinde denetimler yapılacaktır. Bu gruplara ilgili İlçe kaymakamlıklarınca araç tahsis edilecek. Kesimhanelerde ve diğer yerlerde kesilen kurbanlıkların kulak küpeleri kesim yerlerinde toplanıp ve kesimhane sorumlularınca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğüne teslim edilecek. İlçe Komisyonları ve Belediyeler, kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartına ve çevre temizliğine uygun olarak bizzat kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmaları, kesim yerlerinde yeteri kadar din görevlisi, veteriner hekim, kasap ve yardımcı personel bulunduracaklar.İl Müftülüğünce, kendi mevzuatları açısından her türlü önlem alınıp, belediye ve kamu kurumlarına ait kesim hanelerde din görevlisi bulundurulacak. Karayolları ve İl Özel İdaresi tarafından herhangi bir hava muhalefetine karşı gerekli tedbirler alınacak. 

Yapılan açıklamada vatandaşların dilek ve şikayetlerini iletmek üzere;
NEVŞEHİR - ÖNEMLİ TELEFONLAR

Valilik: (+90-384) 213 39 05 
Belediye: (+90-384) 213 10 30 
Hastane: (+90-384) 212 32 00 
Polis: (+90-384) 441 21 55 
Jandarma: (+90-384) 311 20 14
numaralı telefonların 24 saat süre ile açık olacağı belirtildi.