Kurban bayramı sabahına (Nevşehir'de Bayram Namazı: 06.40) bayram namazı ile başlayarak, cami çıkışı cemaatle bayramlaşalım. Daha sonra mezarlıklara giderek yakın eş dost akrabalarımızı bayram ziyaretinde bulunup dualar edip ardından evlerimize gidip kurbanımızı kesip günün ilk kahvaltısını bu kurban etiyle yapalım. Kurban kesmeyenlerle mutlaka paylaşalım. Kurban kesildikten sonra üzerimize bayramlık temiz kıyafetler giyerek Aile büyüklerimizi kimsesizleri akraba ve komşularımızı ziyaret ederek bayramlaşalım.

Ve bu mübarek günleri layıkıyla değerlendirip bayramı bayram gibi yaşayalım.Kırmadan incitmeden küsmeden ....

Önemle hatırlatmak istiyoruz...

1.İbadetin reklamı olmaz; Lütfen sosyal paylaşım sitelerinde "Kurbanımızı kestik" vb paylaşımlar yapmayalım.

2.Sosyal paylaşım sitelerinde Kurban kesme görüntüleri yayınlamayalım. Kesilmiş kafaların, parçalanmış etlerin, kan gölüne dönmüş yerlerin, eli bıçaklı, üstü başı kanlı insanların görüntüleri çok rahatsız edici ve itici oluyor.

3.Lütfen kebap, ızgara görüntüleri de paylaşmayalım. 

Bunun bir et bayramı olmadığını unutmayalım.

Biz, bize yakışanı yapalım; bizim dışımızdakilere malzeme vermeyelim. Hayatımız da paylaşımlarımız da bir Müslümanın nezahetine, merhametine, vakarına uygun olsun.

Kurban Bayramının Doğuşu 


Kurban bayramının kutlanmasında tarihsel bir neden vardır. O da Hz. İbrahim Peygamber'in canından çok sevdiği oğlu İsmail'i canlar canı Allah yoluna kurban olarak adamasıdır. Şefkat ve merhameti çok yüce olan Allah elbette İsmail'in kurban edilmesine izin vermemiş onun yerine bir koç kesmesini emretmiştir. Bu durum Allah'a olan sevginin ve bağlılığın bir işareti olarak kuşaktan kuşağa günümüze kadar gelmiştir.

Kurban bayramında Müslümanlar dört gün boyunca bayram eder; kestikleri kurbanların etlerini dostları arkadaşları ve ihtiyaç sahibi kimselerle paylaşırlar.

Bayramlarda Allah'ın rahmet ve şefkati insanların yüreklerine iner; insanlar daha hoşgörülü ve sevecen olurlar.

HERKESE İYİ BAYRAMLAR

Rabbim tüm Kurbanlarımızı kabul etsin. Kesmeyenlerle paylaşacağımız mutlu bayram nasip etsin. Kesemeyenlerede bol rızk ile kesecek gücü eda etsin. Amin

"İsrafı Mutlaka Önlemeliyiz"

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

KURBAN BAYRAM TATİLİ NE KADAR?

2018 Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününü Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil bekliyor.
Teşrik tekbiri getirmeyi unutmayalım...!


Vacip olan Teşrik tekbiri, Arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar farz namazların akabinde okunur. Yani Arefe günü (Perşembe) okunmaya başlanan teşrik tekbiri bayramın 4. günü (Pazartesi) okunur ve bu şekilde toplam 23 vakit okunmuş olunur.

Teşrik tekbiri şu şekilde dillendirilir; "Allahü ekber Allahü ekber. Lailaheillallahu vallahu ekber. Allahü ekber ve lillahilhamd." Dini kaynaklarda teşrik tekbirlerinin farzlardan sonra birer defa dillendirildiği aktarılmaktadır.