Elinde Belgesi Olmayan Et Çekemeyecek

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yaklaşan kurban bayramından itibaren uygulanmaya başlanması planlanan bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hemen hemen bütün kurban bayramlarında eline et çekim makinesi geçiren hemen hemen herkesin bir köşe başında et çektiği Nevşehir manzarası artık sona erecek.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner, Kasap esnaflarının yanı sıra bu işin ehli kişilerin bu işi yapabilmelerine yönelik bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi.

Çalışkaner, Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi Zabıtası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak kurulacak bir komisyonunun kurban bayramında et çekmeye haiz kişilere belge vereceğini, bu belgesi olmayanların gelişi güzel et çekimi yapamayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve bu yıl ki kurban bayramından itibaren söz konusu uygulamaya geçilebilmesi için gayret ettiklerini söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner, “İlimizde hemen hemen tüm kurban bayramlarında sanayiden eline geçirdiği et çekim makinesi ile gelişi güzel alanlarda, evinin bahçesinde, bir köşe başında ortaya çıkan bu işin ehli olmayan kişilerce yapılan et çekimleri ilk önce sağlıksız koşullarda yapılması itibariyle Vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor. İşinin ehli olmayan insanlar tarafından yapılan et çekimine bir son vermek istiyoruz. Öte yandan vergisini ödeyen, devletin bütün mevzuatlarına uygun hareket eden Kasaplarımız ne yazık ki işlerini yapamıyor. Oluşturulmasını planladığımız komisyon tarafından işinin ehli kasaplarımıza ve kişilere bu konuyla ilgili bir belge tanzim edilerek verilmesini sağlayacağız. Böylece hem halk sağlığı tehdit edilmemiş, hem de bu işi işinin ehli insanların yapmasını sağlayacağız. Nevşehir’de artık bu işe bir kriter getirilmeli. Önüne gelen et çekimi yapmamalı” dedi.