Lara Koleji Nevşehir’de 500 Kişiye Aşure Dağıttı
Özel Lara Koleji 2012-2013 eğitim öğretim yılında birbirinden güzel etkinliklerle adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor.

Sosyal Okul etkinlikleri çerçevesinde Lara Koleji öğrencileri Nevşehir Valilik binasında aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Nevşehir Valiliği, Defterdarlık , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adliye personeline dağıtılan aşureler afiyetle yendi. Muharrem ayının ve aşure gününün öneminin benimsenmesi için yapılan etkinlik herkes tarafından takdirle karşılandı. Valilik bahçesine kurulan kazanda kaynayan 500 kişilik aşure valilik personeline bizzat Lara Koleji öğrencileri tarafından dağıtıldı. Ayrıca valiliğe gelen vatandaşlara da aşure ikram edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat karşısında aşure dağıtan öğrencileri görünce hem teşekkür etti hem de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Böyle güzel bir davranıştan dolayı mutluluğunu dile getiren Büyükfırat organizasyonu yapan Lara Koleji yetkililerine teşekkür etti. Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, Muharrem ayının ve aşure gününün önemini insanlara anlatmak amacıyla yaklaşık 500 kişiye aşure ikramı yaptıklarını ifade etti. Hicri yılın ilk ayı olan muharrem ayının onuncu günü aşure günü ve bu ayın kur’an-ı kerimde kıymet verilen dört aydan biri olduğunu belirten İnönü, muharrem ayının islam tarihinde önemli yere sahip olduğunu söyledi. Muharrem ayında Hz. Peygamber'in (sav) torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiğini söyleyen İnönü “Kerbela'da Hz. Hüseyin ve 72 kutlu insanın şehadetinin üzüntüsünü ilk günkü gibi derinden hissetmekteyiz. Muharrem ayında Kerbela hadisesi ile birlikte islam tarihi açısından birçok önemli olay da cereyan etmiştir. İnönü "Rabbimiz ülkemizin birlik ve beraberliğini tadına ve lezzetine doyamadığımız aşure tatlılısıyla bozmasın. Bu lezzeti bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Öğrencilerimize bu şuuru kazandırmak için gece gündüz hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
Aşure ikramından memnun kalan vatandaşlar etkinliği düzenleyen Lara Koleji öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederek, ilimizde birlik ve kardeşlik ortamının pekiştirilmesine katkı sağlayan bu tür programların gelecek yıllarda da sürdürülmesini istedi.
İlgili Galeriler