Bu yıl eğitim ve öğretime başlayan minik öğrenciler, Türkçe dersinde yazdıkları ilk defterlerini bitirip defterlerinin kapaklarını çiçeklerle süsledi ve bu heyecanı velileri ile paylaştı. Sergiyi gezen veliler çocuklarının ilk defterlerini karşılarında görünce duygulu anlar yaşadı. Lara Kolejinde okuma yazmaya geçen tüm birinci sınıf öğrencileri bu mutluluğu pasta keserek ve eğlenceli yarışmalar düzenleyerek kutladılar. Okuma Şenliği programında öğrenciler okumaya geçtiklerini gösteren metinler okudular, şarkılar söylediler ve şiirler okudular. Okuma Belgeleri verilen miniklerin hazırladığı program ve sergi öğrenci velilerinin takdirini topladı.

Programda davetlilere hoş geldiniz konuşması yapan okul müdürü Ulaş İnönü yaptığı açıklamada öğrencilerin yetenekleri yanında, bilinçli ve özverili öğrenci velilerinin desteğiyle 1. Sınıfların başarılı bir şekilde okuma-yazmaya geçtiklerini belirtti. Okumanın “ilk emir” olması ve bilginin insanı insan yapan değer olduğunu belirten İnönü  “Elleri ve kalpleri küçük; cesaret ve yetenekleri büyük bu öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmeliyiz. Nevşehir’de 8  yıldır başarılarıyla büyüyen, gelişen bir okul olarak, vizyonumuz ve misyonumuzun gereklerini yerine getirmek için tüm kadromuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Hep birlikte kesilen okuma pastasının ardından “İLK DEFTERİM” sergi açılışı yapılarak davetliler tarafından tüm öğrencilerin defterleri dikkatle incelendi. Programın bitiminde duygularını ifade eden veliler öğrencilerinin performans ve başarısından mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen okul idaresi ve fedakâr öğretmenlere teşekkür ettiler. Serginin sonunda bazı veliler çocuklarının ilk defterlerini saklayacaklarını söyleyip sergide emeği geçen öğretmenlere teşekkür ettiler.