Nevşehir’de  faaliyet gösteren Özel Lara İlkokulu ve Ortaokulu  öğrencileri, Derinkuyu’da çadırda yaşayan Suriyeli sığınmacılara kışlık battaniye, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulundu. Kış günü çadırda yaşayan yaklaşık 150 Suriyeli sığınmacıya yardımlar bizzat Lara Koleji öğrencileri tarafından ulaştırıldı. Yardımı alan  Suriyeli çocukların ve vatandaşların mutlulukları görülmeye değerdi.

        Özel Lara Eğitim Kurumları Müdürü Ulaş İnönü , okul genelinde başlatılan “Çocuklar Üşümesin” kampanyasına katılan minik öğrencilerin, Suriyeli sığınmacılara en sevdikleri kıyafetleri, battaniyeleri ve ayakkabıları  hediye ettiklerini söyledi.
       

10 gün süren kampanyaya ana sınıfından 8. sınıfa kadar her yaştan öğrencinin katıldığını belirten İnönü, "Öğrencilerimizden kimisi en sevdiği kıyafetlerini verirken bazıları da harçlıklarını biriktirerek yeni kıyafetler alıp okuluna getirdi. 10 günlük bir kampanya süresince 400 kişiye yetecek kıyafet toplandı. Televizyonda gördükleri sığınmacı kardeşlerinin durumlarına üzülen minikler, onların soğukta üşümelerini istemediler. Şu soğuk kış günleri için onlara en güzel şeyin bir giyecek yardımı olacağı düşüncesiyle böyle bir kampanya yapmayı düşündük. Onlar da en güzel kıyafetlerini seçerek, bizlere getirdiler. Bizler de topladığımız bu kıyafetleri Derinkuyu’da çadır kentte bulunan Suriyeli sığınmacılara bizzat öğrencilerimizle  teslim ettik. Destek veren öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
        

Öğrencilerden Zişan Çiftçi  Suriyeli kardeşlerinin ve ailelerinin üşümemesi için onlara en güzel giysileri alarak gönderdiklerini ve küçük de olsa yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Öğrencilerden Ebubekir Akcan ise " Tüm arkadaşlarımız çok sevdikleri belki de hiç giymedikleri kıyafetleri onlar üşümesin diye getirecek ki onlara destek olalım, onların acılarını bir nebze olsun dindirelim. Suriyeli arkadaşlarımızı görünce çok üzüldük. Harçlıklarımızı biriktirerek, yeni giysiler alıp verdik ” ifadelerini kullandı.