Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi'nin eğitim ve öğretime destek faaliyetleri kapsamında Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici ve Çat Belediye Başkanı Kamil Duru tarafından Nevşehir'de eğitim gören Afgan kökenli 100 öğrenciye nakdi kıyafet yardımında bulunuldu.

Yardım nedeniyle Afganlı öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi ve bağışçılarına teşekkür ettiler. 


Ülkelerinde yaşadıkları çeşitli sıkıntılar sebebiyle vatanlarını terk etmek zorunda kalarak Nevşehir'de yaşamlarını sürdüren Afganistan uyruklu öğrenciler, bugün Birlik Vakfı Nevşehir Şubesini ziyaret ederek sıkıntılarını Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici'yle paylaştılar.

Afganlı öğrencileri temsilen bir grup heyet, Birlik Vakfında düzenlenen toplantıda Nevşehir'de ki sığınmacıların durumu, sorunları ve çözüm yolları konusunda Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici'yi bilgilendirdi.


Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici yaptığı açıklamasında, "Savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hayatlarını çok zor şartlar altında geçiren sığınmacı mağdurlara herşeyden önce bir insan olarak sahip çıkılması gerekiyor. Bizde Nevşehir Birlik Vakfı olarak, şehrimizde misafir ettiğimiz Afganlı öğrenciler ve sorunları hakkında bugün Vakfımızda bir istişare toplantısı gerçekleştirdik.
Düzenlenen bu toplantıya iştirak eden Çat Belediye Başkanımız Sayın Kamil Duru tarafından Afganlı öğrenci kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılarına kayıtsız kalmayarak Nevşehir'de eğitim gören Afgan kökenli 100 öğrenciye nakdi kıyafet yardımında bulunuldu
. Bu anlamlı destekle birlikte vatanlarından uzak mağdurların acılarını bir nebze olsun dindirmeye çalıştık. Bu hassasiyetleri için Ben şahsım ve Vakfımız adına Başkan Kamil Duru'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Leblebici; "Gün Yardımlaşma Ve Kardeşlik Günü" 


Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici,“İmandan sonra en makbul amel, mahzun gönüllere teselli vermektir” Hadisi Şerifini düstur edinen Birlik Vakfımız, şehrimizin değerli hayırseverleri ve gönüllüleri ile birlikte bundan sonrada hayırlara köprü olmaya devam edecektir" dedi.

Din, dil, ırk ayırmaksızın "nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, biz de orada olmalıyız" diyen Leblebici, hayırseverler adına, farklı yardım çeşitleriyle her türlü mağdurun yarasına merhem olmaya devam ediyoruz ben buradan özellikle şu çağrıda bulunmak istiyorum: "Şehrimiz, ülkemiz ve insanlık namına iyilik yapmayı kendisine şiar edinen Nevşehirli hayırseverlerimizin Birlik Vakfıyla temasa geçmesini istirham ediyorum. Mazlumların duası bize yeter."


Unutulmasınki, Nevşehir de yardımlaşma ve dayanışma duygusunu tesis ve teşvik etmek, ilimiz genelinde sosyal, kültürel, tarihi, iktisadi ve ahlaki olarak ortak hareket etme, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün gelişmesi için çalışmalar yapmak,toplumsal sorunların tespitini yapmak ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için faaliyetler yapmak, Çevrenin ve tabiat kültür varlıklarının korunması için çalışmalar yapmak, Cehalet, zaruret ve ihtilaf ile mücadele etmek, Nitelikli insan yetiştirilmesi, fakirliğin giderilmesi için, "Bir olmamız, Birlik olmamız ve Diri olmamız" şart." İşte tamda burda Birlik Vakfımız hizmetinizde.

Vakfımız, toplum yararına olarak, insani yardım, eğitim, kültür, araştırma, teknoloji, insan hakları, sağlık, gençlik ve spor, sanat, çevre konularında faaliyetleri kendisine şiar edinmiştir. İnşallah hep birlikte el ele vererek bu emaneti en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz ve bundan sonra da bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bize bu yolda destek olmak isteyen tüm hayırseverlerimizi ve gönüllü arkadaşlarımızı da sevgiyle selamlıyor ve kutlu davete iştiraklerini bekliyoruz.dedi.