Liberal Düşünce Topluluğu’nun 1993’ten beri her yıl Türkiye’nin her yerinden bireysel özgürlükler, sınırlı ve sorumlu yönetim, serbest rekabet ve teşebbüs özgürlüğü taraftarı akademisyen, hukukçu, gazeteci, iş adamı, sivil toplum gönüllüsü ve entelektüel müteşebbisleri biraraya getirdiği buluşması bu yıl da Ürgüp’te gerçekleştirildi.

Ortadoğuda özgürlük ve demokrasinin geleceği gibi konularla toplanan liberal düşünce topluluğu mensupları Liberal Düşünce Kongresi’nde özgür toplumun temel değer ve kurumları ışığında teorik tebliğlerle beraber Türkiye’nin ve dünyanın temel meselelerine özgürlükçü, çoğulcu ve barışçı çözümler arıyor. Kongre’de aynı zamanda farklı çevrelerden liberal hassasiyetleri bulunan 150’den fazla kanaat öncüsü fikir alışverişinde bulunarak ortak düşünce ve girişimler geliştirme imkânı buluyor.

Liberal fikriyatın öncü akademisyenleri, LDT’nin 21 yıllık fikî yatırımlarıyla teşriki mesai ile temayüz eden genç fikir insanları tüm katılımcılarla bir arada iki gün boyunca konuşarak Türkiye’de daha medenî, özgür ve barışçıl bir toplumun oluşumuna ve entellektüel dünyamızın zenginleşmesine katkıda bulunuyorlar.