Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinliği Yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında “Lider Çocuk Tarım Kampı” adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Basri BABAYİĞİT, Öğrenci velileri, Müdürlük çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Kampa katılan öğrenciler kendileri tarafından hazırlanan tarımla ilgili sloganlarını söyledikten sonra anlamlı söz ve şiirlerini okudular.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ da yaptığı Konuşmada;

 Yapılan etkinlikler ve geziler neticesinde çocuklara; doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, tarımsal faaliyetleri tanıtmak ve sevdirmek, doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarına yardımcı olmak, etkinlik, deney, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma ilgisi artırmanın hedeflendiğini” ifade etti.

YILMAZ, Kamp boyunca emeği geçen personellere ve katkıları nedeniyle Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teşekkürlerini bildirdi.

               Daha sonra öğrencilerin kamp boyunca yapmış olduğu resimler, el becerileri, saksıda sebze çalışmaları ve fotoğrafları sergilenerek katılımcılar tarafından beğeni kazandı.