Spor Toto Bal ligi 5.Grupta nefes nefese geçen bir haftayı daha geride bıraktık. Bal ligi 5.grup 5.Hafta maçında Lider Nevşehirspor deplasmanda Kadirli Demirspor'u 1-0 yenerek liderliğini bu haftada sürdürdü.

SPOR Toto Bölgesel Amatör Ligi 5’inci Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Nevşehirspor, zorlu Kadirli Demirspor deplasmanında oynadığı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak, 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlikle 13 puan toplayarak taraftarlarının şampiyonluk umutlarını artırdı. 


Nevşehirspor liderliğini sürdürdü
Yozgatspor rakiplerine acımıyor
Aksarayspor takipte
Ceyhanspor kendini buluyor

Nevşehirspor Liderliğini Sürdürürken Yozgat yakın takiple ensesinde...

-Nevşehirspor zorlu Kadirli Demirspor deplasmanından 3 puanla ayrılmasını bildi ve liderliğini sürdürdü. Nevşehirspor'da en belirgin problem gol yollarında yaşadığı yetersizlik. Şuan puan kaybı belki yaşamıyorlar ama fire vermemek için ilerleyen haftalarda gol yollarında daha etkili olmalılar. Belenspor maçı bunun en güzel örneği. Kırmızı Beyazlı ekibimiz Şampiyonluğun tartışmasız en güçlü adaylarından.

-Yozgatspor maç eksiği ile liderin 1 puan gerisinde. Kendi evinde Arsuz Karaağaçspor'u farklı geçti. İstedikleri an golle buluşabiliyorlar. Takımda skorer olmayan oyuncu neredeyse yok. Bu hafta itibariyle önlerinde peşpeşe zor maçları var. Bunları kayıpsız atlatırlarsa şampiyonluk yarışında en güçlü aday olacaklar.

-Aksarayspor galibiyet serisini sürdürdü. Rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyerek galibiyetlerini sürdürmeleri gerek. Kilis deplasmanını geçerek rakiplerine korku salmaya devam ettiler. Şimdilik işler yolunda.

-Ceyhanspor farklı kazanarak kendini buldu. Yavaş yavaş konsantrasyon sağladıkça rakiplerini rahat geçmeye başladılar. Aksarayspor gibi rakiplerinin puan kayıplarını bekleyen diğer takım Ceyhanspor. Seriye devam etmeleri gerek.

-Kadirli Demirspor güzel bir avantajı elinden kaçırdı. Duran toptan yedikleri golle Nevşehirspor'a kaybettiler. Biran önce toparlanıp seriye devam edeceklerini düşünüyorum.

-Talasgücü Kürkçüler deplasmanından puanla döndü. Grubun şekillenmesinde en etkili takım olacaklarını düşünüyorum. Bu hafta kendi evlerinde Yozgatspor'u ağırlayacaklar. Haftanın en önemli maçı Kayseri'de oynanacak.

-Kürkçüler evinde kaybetmedi. Belki 2 puan kaybettiler ama Talasgücü gibi bir takıma yenilmemek başarı sayılabilir.

-Adana Büyükşehirspor Kayseri Şekerspor'u yenerek gücünü hissettirdi. Genç ve istekli kadrosuyla rakiplerine kolay kolay maç vermezler.
-Kayseri Şekerspor lige iyi başladı ama kötü gidiyor. İsler yolunda değil.

-Belen Belediyespor evinde farklı mağlup oldu. 

-Arsuz Karaağaçspor Yozgatspor karşısında 50 dakika dayanabildi.

-Kilis Belediyespor'un gemisi 4 haftadır su alıyordu bu hafta itibariyle batmaya başladı. Yönetimin nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

-Azatlıspor haftayı BAY geçti.


Önümüzdeki hafta Nevşehirspor kendi sahasında Kürkçülerspor'u ağırlayacak. Ardından ise ligin 7.Haftasında zorlu Yozgat deplasmanı bekliyor.

Grubumuzda oynanan diğer maçlarda;
7 Mart Kadirli Demir 0 - 1 Nevşehirspor GK
Kürkçülerspor:1 Talasgücü Bld.Spor:1
Kilis Bld Spor: 0 68 Aksaray Bld.Spor: 2
Yozgatspor: 3  Arsuz Karaağaç: 0
Kayseri Şekerspor : 1 Adana Büyükşehir Belediyespor:2
Belen Belediyespor: 0 Ceyhanspor: 5

Türkiye Bölgesel Amatör Lig Grup 5 Puan Durumu

1.Nevşehirspor GK            5    13    
2.Yozgatspor 1959 FK       4    12    
3. Aksaray Bld.Spor           5     9