Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti.

‘Keşfedilmemiş Litvanya’ konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, üniversitemizi ziyaret etti. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler’in eşlik ettiği Büyükelçi ve beraberindeki heyeti ziyaretlerinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci ve Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Vahit Erkutlu karşıladı.

Audrius Brüzga ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci, kendilerine üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. İsmail Bekci ayrıca üniversitemiz ile Litvanya’da bulunan üniversiteler arasında öğrenci ve personel hareketliliğine dair anlaşma yapılabilmesine yönelik görüşlerini dile getirdi.

Üniversitemizin mimari yapısına hayran kaldığını belirten Büyükelçi Audrius Brüzga, Litvanya’da bulunan üniversiteler ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında her türlü iş birliğine yönelik çalışmalara destek olacaklarını vurguladı.

Heyet daha sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci nezaretinde Üniversitemiz Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne geçti. Kendilerini burada karşılayan Merkez Müdürü Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, Büyükelçiye Araştırma Merkezinde bulunan cihazlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üniversitemiz Prof. Dr. Filiz Kılıç yerleşkesini gezerek incelemelerde bulunan Büyükelçi, daha üniversitemizden ayrıldı.