Litvanya’da Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerine devam eden bir grup öğrenci Nevşehir’de çiçekçilerde staj görüyorlar.

Lirtvanya’da Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğrenimlerine devam eden altı öğrenci Nevşehir’de Açelya Çiçekçi de staj eğitimi alıyorlar. Kapadokya Eğitim Akademisi Derneği aracılığıyla stajlarını yapmak üzere Nevşehir’e gelen Litvanyalı öğrenciler bir ay boyunca Nevşehir’de eğitimlerine devam edecekler. Kapadokya Eğitim Akademisi Koordinatörü Hakan Ercihan ise dernek aracılığıyla Litavanyalı öğrencilerin çiçekçilerde staj eğitimini tamamlamak üzere Nevşehir’e geldiklerini kaydetti. Ercihan, ‘’ Kapadokya Eğitim Akademisi Derneği olarak Litvanya’da Mesleki Eğitim Merkezi yetkileri bizlerle iletişime geçtiler. Burada çiçekçilik üzerine eğitim gören öğrencilerin Nevşehir’de çiçekçilerde bir ay boyunca staj yapma isteklerini bizlerle paylaştılar. Bizlerde bu isteğe olumlu bir cevap vermemiz üzerine öğrencilerimiz ve öğretmenleri ilimize geldiler. Litvanyalı öğrenciler Açelya Çiçekçilikte bir ay boyunca ilimizde faaliyet gösteren bazı çiçekçilerde eğitimlerini almaya başladılar’’ dedi.

 

Litvanya Mesleki Eğitim Merkezi’nden görevli olarak Nevşehir’e gelen eğitimci Odeta Dudzinskiene ise Nevşehir’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını kaydetti. Dudzinskiene, ‘’ Mesleki Eğitim Merkezimizde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimiz Nevşehir’de faaliyet gösteren çiçekçilerde eğitimlerine bir ay boyunca devam edecekler. Öğrencilerimiz gün içerisinde çiçekçilerde staj eğitimlerini alıyorlar. Akşamları ise Nevşehir’de aile ziyaretlerinde bulunarak Türk örf ve adetlerini öğreniyorlar. Hafta sonlarını ise Kapadokya Bölgesini gezerek geçiriyoruz. Bizlere destek olan Nevşehir’de faaliyet gösteren çiçekçilere teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.