Saç keserken makas ile ritim tutan Nevşehirli berber Muhammet Ceviz yerli yabancı müşterilerinden büyük ilgi görüyor.

"Nevşehirli Berber Turistlerin İlgisini Çekiyor"

Nevşehir'in Avanos ilçesinde  Saç keserken makasla ritim tutarak müşterilerine keyifli  tıraş olma fırsatı sunan berber Muhammet'i, en çok yabancı turistler tercih ediyor.

 Saç keserken makasla ritim tutturan sanatçı ruhlu berber Muhammet Ceviz 16 yıldır Avanos'ta berberlik yapıyor.

Yabancı ülkelerde tıraşların hızlı olduğunu vurgulayan Nevşehirli genç berber Muhammet , Türkiye'de ilgi ve alakayla tıraş yapıldığı için yabancıların bundan çok memnun kaldığını dile getirdi.

Bu tarz farklı metotların canlı tutulması güzel bir sistem. Aynı zamanda turistlerin buraya gelerek değişik bir şekilde tıraş olmaları saç kesimi olsun , cilt bakımı olsun, masajı olsun,Avrupa da pek görülmeyen şeyler. Bu şekilde bende müşterilerimde memnunlar.” diye konuştu.


Türkiye’de tıraş olmanın kendisini rahatlattığını ifade eden Kırgızistanlı müşterisi Pertev, ise şunları ifade etti:


“Ben buraya oturuyorum. Kendimi o andan itibaren çok rahat hissediyorum. Berber Muhammet'in makasla ritim tutmasıda bana çok ilginç ve çok keyifli geldi. Ayrıca Hemen 5 dakikada bitmiyor. Berber daha fazla zamanını alıyor ve sen kendini daha konforlu hissediyorsun. Ateşle kulaklarda, burunlarda ve gözaltlarında bulunan tüylerin alınması farklı bir şey. Normalde makasla kulaklardaki tüyler alınır. Bu sistemle zaten tamamına giremiyorsunuz, bu olay sadece Türk berberlerde olan tecrübeli değişik bir sistem.”


Fransa’dan Türkiye’ye Erasmus öğrencileri olarak gelen Christian Auguste , “Fransa’ya göre burada tıraş olma sistemi çok daha güzel. Zamanımız var. Oturuyoruz muhabbet ediyoruz. Bu yüzdende kendimizi daha rahat hissediyoruz. Tabi Berber Muhammet'in farklı tarzıyla makasını adeta konuşturmasıda oldukça ilgi çekici ve bana göre çok güzel.Türkiye den ayrılınca buradan Kapadokya nın eşsiz görüntüleri ve berber Muhammet'i hiç unutmayacağım” şeklinde konuştu.

Berber Muhammet Kırgizistanlı bir müşterisini traş ederken yaptığı kendisine özgü tarzı ile yaşadığı o anları gelin birlikte izleyelim.