Ürgüp Belediyesinin yaptığı ihaleyi alan Kayseri'nin başarılı firmalarından Nalbantoğlu İnşaatın yüklenici firma olarak işe başladığı Ürgüp sıcak asfalt projesi tamamlandı. Sarı çizgi ile çizgisi çizilmeye başlanan yollarda araba sürmek keyif haline geldi.
Proje kapsamında İlçenin 5 ana giriş güzergahı sıcak asfaltla kaplandı. İstiklal Caddesi, Fabrika Caddesi, Ali Baran Numanoğlu Bulvarı, Mehmet Dinler Bulvarı, Hüseyin Terzioğlu Caddesinin çift yönlü yolları sıcak asfaltla kaplanarak orta refüjü, kaldırımı, sinyalizasyon lambaları yenilenip, sarı renkli yol çizgileri çizilmeye devam ediliyor.
Çalışmalar kapsamında 100.000 m² alanın 44 gün süren çalışma sonunda en uygun mevsim şartlarında uygulandığını belirten Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Zor olan altyapıydı, altyapının tamamını yenileyip, üst yapınında en yakışanını yapmak bize nasip oldu çok şükür." dedi. Daha büyük projeler için koşturmaya var gücüyle devam edeceğini vurgulayan Yıldız, "Milletimizden aldığımız güçle, kararlılıkla Ürgüp'ü Cumhuriyetin 100. yılına 2023'e hazırlayacağız." dedi.
Makyaj belediyeciliğinden bu ülkenin çok çektiğini söyleyen Başkan Yıldız, "Altyapımız 100 yıla hizmet edecek kalitede, üst yapımızda sıcak asfalt ile kapladığımız yollarımız günümüzde yapılabilirin en iyisi. Halkımız güle güle uzun yıllar kullansın, tek ricamız hız limitlerine ve trafik işaretlerine uyarak kazasız belasız kullanmaları. Başbakanımızın söylediği gibi; "Yolların kralı olmaz, kuralı olur."
Hız engelleyici kasis uygulamasını şu an yapmayı düşünmediklerini söyleyen Yıldız, "Bir Dünya Kenti" diyoruz, yollarımız bu slogana uygun hale geldi, yolları kuralına uygun kullanmayı bilen vatandaşlarımız kasise ihtiyaç bırakmayacak diye düşünüyoruz. Ama hız limitlerine uyulmazsa en kısa sürede radar uygulaması yapmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.