Nevşehir İl Müftülüğünce düzenlenen ihtida merasimine Hıristiyan olan Kazakistan asıllı Alman vatandaşı Marıa HİLD Emine ismini alarak Müslüman oldu.

“İslam Dininden Çok Etkilendim ve Müslüman Oldum” Alman Vatandaşı Marıa Nevşehir İl Müftülüğünde Düzenlenen Programla Müslüman Oldu
 

Almanya’ da yaşayan Marıa eşinin yakınlarını ziyaret için geldikleri Nevşehir’ de, İl Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

İslam dininden çok etkilendiği için Müslüman olmayı seçtiğini belirten Marıa: “Eşimden ve ailesinden İslam dinini öğrendim, bir yıldan beri de araştırıyordum, İslamiyet’i isteyerek seçtim ve çok mutluyum” dedi.

Marıa HİLD’e İslamiyet hakkında özet bilgiler veren İl Müftüsü Öztürk: “İslam’ın temeli Allah’ın varlığına ve birliğine inanmaktır. Allah birdir, eşi ve benzeri yoktur, doğmamıştır (evlat değildir), doğurmamıştır (Baba değildir). Her şey ona muhtaçtır O hiçbir şeye muhtaç değildir. Onun her şeye gücü yeter, her şeyi hakkıyla görür, her şeyi hakkıyla bilir. Ona ulaşmak için bir vasıtaya gerek yoktur. O kullarına çok yakındır, duaları kabul eder, tövbe edenlerin günahlarını affeder. Bağışlayacak olan ve ödüllendirecek olan sadece Allah’tır” dedi. İkinci önemli esasın Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek olduğunu söyledi. İmanın şartları (esaslarını) ve İslam’ın şartlarını kısaca anlattıktan sonra Kelimeyi şahadeti ve anlamını açıkladı. Bunun üzerine Marıa şehadet getirerek; Allah’tan başka ilahın olmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve peygamberi olduğuna inandığını söyleyerek Müslüman oldu.

İl Müftüsü Öztürk, yeni Müslüman olan Marıa’yı tebrik ederek yeni hayatında Allah’tan başarı diledi. İyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak kurallarına uymak gerektiğini, kurallarına uyabilmek için de onu öğrenmesini, öğrendikçe de tatbik etmesini tavsiye etti.

Öztürk, tören sırasında duygulanan Emine’ye ihtida belgelerini takdim ettikten sonra Almanca Kur'an-ı Kerim Meali ile birlikte İslamiyet’i anlatan bazı kitaplar hediye etti.