Ürgüp’te Tiyatro Işık oyuncularının sergilediği Matruşka(Oyun İçinde Oyun) isimli tiyatro, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Ürgüp Belediyesi Sinema ve Kültür Merkezi’nde Tiyatro Işık oyuncuları, Ayşe Bayyurt’un kaleme aldığı ve Zuhal Öztürk’ün yönettiği Matruşka(oyun içinde oyun) isimli tiyatro eserini sahnelediler.

Ürgüp Belediyesi’nin kültürel faaliyetlerinden olan ve ücretsiz olarak sahnelenen ve Cumhuriyetten sonra ülkemiz üzerine oynanan bir dizi oyunların mizahi bir tarzda sahneye aktarıldığı Matruşka(oyun içinde oyun) isimli tiyatro oyununda başlıca rolleri ünlü sanatçı Yaşar Alptekin’in yanı sıra,Türk sinemasında bir çok filme imzasını atan Merih Fırat ile Başak Özel, M.Sabri Arafatoğlu, Nazmi Akdeniz, Zehra İlik, İslam Çamyar, Hayrettin Batur, Ahmet Salih ve Zuhal Öztürk gibi Türk tiyatrosunun önemli isimleri paylaştı.

Yaklaşık 300 kişinin izlediği oyunun sonunda Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından Zühal Öztürk’e çiçek, oyunun senaristi ve yapımcı Ayşe Bayyurt ve tanınmış yüz Yaşar Alptekin’e Ürgüp işlemeli çini tabak hediye edildi.