Nevşehir İl genel meclisinin ekim ayı toplantıları 03 Ekim Pazartesi günü başlayacak.
Edinilen bilgiye göre; İl genel meclisi başkanı Süleyman Özgün’ün başkanlığında yapılması beklenen toplantılarda ilimize bağlı ilçe, kasaba ve köylerin kanalizasyon yapımı ve onarımları da ele alınacak.
İl genel meclisi başkanlığı toplantı salonunda yapılacak olan Ekim ayı toplantılarında; Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyündeki kanalizasyon çalışmasına 1 milyon 500 bin TL ek ödenek ile merkeze bağlı Sulusaray kasabasında yapılması planlanan 1 Milyon TL harcamalı asfalt plentinin son durumları da ele alınacak.
Avanos ilçesine bağlı İğdelikışla, Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli, Kozaklı ilçesine bağlı Abdi, Derinkuyu ilçesine bağlı Güneyce köylerinin yerleşik sınır tespitleri ile Acıgöl ilçesine bağlı Topaç ve Kozluca köylerinin sınırlarının tespitleri konusunda yapılan çalışmalara son hali verilecek.
Öte yandan il genel meclisinin ekim ayı oturumlarında Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez Köyü yakınlarında yapılması planlanan yenilenebiler enerji üretim alanı konusunda hazırlanan raporda ele alınacak.
Gülşehir ilçe merkezinde mülkiyeti belediye ve il özel idaresine ait binanın 550 bin TL tutarla il özel idaresince satın alınıp alınmayacağı konusunda hazırlanan raporda yine il genel meclisinin Ekim ayı toplantılarında ele alınacak konular arasında yerini alacak.
Toplantılarda ayrıca; yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ilimiz genelindeki okulların ihtiyaçlarının tespiti konusunda eğitim kültür ve sosyal işler komisyonunca hazırlanan raporda ele alınarak bu konuda yapılacak çalışmalarda meclisin onayına sunulacak.