NEVŞEHİR(MHA) İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantılarının gündemi oldukça yoğun. 03 Kasım 2014 tarihinde başlayıp toplantıların bitiş tarihinin ucu açık bırakılan toplantılarda İlçelerin kamu hizmetlerine ayrılacak ödenekler ve kamu kurumların ödenek teklifleri de ele alınacak.

Toplantılar İl Özel İdaresinin 2015-2019 Yıllarını kapsayan Stratejik planın değerlendirilmesi ile başlayacak. İller Bankası tarafından yapımı planlanan Çalış – Topaklı ortak atık su arıtma tesisi için İller bankasına 10 yıl süre ile borçlanmaya karar verilmesi maddesinin de ele alınacağı il genel meclisi toplantısında ayrıca il özel idaresi bünyesinde bulunan eski iş makinesi ve araçların satışına ilişkin hazırlanan rapor ele alınacak.

Yine il özel idaresi bünyesinde görevlendirilmesi planlanan maden mühendisinin maaşının da belirleneceği toplantılarda; Kapadokya Gaz firmasının Devrent vadisi yol kenarından geçirmeyi planladığı doğalgaz boru hattı için İl Özel idaresi genel sekreterine yetki verilmesi konusu da ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığının kararı ile Türkiye genelindeki bütün illerde oluşturulması planlanan Milli Eğitim Danışma Komisyonuna il genel meclisi üyelerinden 2 üye seçiminin de yapılacağı Kasım ayı il genel meclisi toplantılarında 7 ilçenin kamu hizmetleri ele alınacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, Sağlık, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Kültür-Turizm, Milli Eğitim ve Aile ve Çocuk Yardımı hizmetleri müdürlüklerinin ödenek tekliflerinin görüşüleceği il genel meclisinin kasım ayı toplantılarında il özel idaresi 2015 bütçe kararnamesi madde madde okunarak karara bağlanacak.