Nevşehir Anadolu gençlik Derneği tarafından düzenlenen Mekkenin fethi programı Dün akşam çoşkulu bir katılımla kutlandı. saat 19:30 da başlayan program gece geç saatlere kadar sürdü. Kapadokya kültür merkezinde kutlanan mekkenin fethi programına konuşmacı olarak Saadet partisi genel başkan yardımcısı Mesut Doğan katılarak katılımcılara hitap etti ayrıca Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz ,Saadet partisi il başkanı Ali doğan simit, Şuurlu öğretmenler derneği başkanı Mustafa Aydemir, IHH Nevşehir temsilci Baki Öncel başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu temsilci katıldı. istiklal Marşı ve Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan program Şube başkanı Abdurrahim doğrunun açılış konuşması ile devam etti.

Doğru konuşmasında şunları dile getirdi :

Anadolu Gençlik Derneği  Nevşehir Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz fetihlerin anası, Mekke’nin Fethi gecemize teşrif eden muhterem misafirler, yüreğindeki Fetih aşkıyla, bir şuur abidesi olup gecemize koşup gelen değerli Beyefendiler ve kıymetli hanımefendiler, yarınlarımızın ümidi, göz bebeğimiz sevgili gençler,

Bizleri Geleneksel Mekke’nin fethi gecesinde bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd, Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselama sayısız salatu selam olsun, Rabbimizin selamı, rahmeti, bereketi, hidayeti ve inayeti hepinizin ve tüm müminlerin üzerine olsun.

*****

Anadolu Gençlik Derneği yönetim kurulumuza ve emeği geçen bütün kardeşlerimize, fedakar gençlerimize emeklerinden ve gayretlerinden dolayı, siz kıymetli misafirlerimize de teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu vesile ile bu saatlerde, Antalya Şubemizin Fetih Gecesi programına teşrif eden, Genel Başkanımız Salih TURHAN Bey’in sizlere selamlarını iletiyoruz.

*****

Değerli misafirler, “bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir” ve “önce ahlak ve maneviyat” inancı ile çalışmalarını yürüten ve ülkemizin her köşesinde var olan Anadolu Gençlik Derneğimiz; duruşu, istikameti ve ülkemiz genelinde yaptığı faaliyetleriyle, gençliğimizin birlik ve beraberliğinin, sevgi ve kardeşliğinin adresi ve öncüsü olmuştur.

Muhterem Misafirlerimiz,

Siz değerli misafirlerimizin, bu gece, burada bizimle bulunuyor oluşu, bir kimliğin, imanın ve şuurun en güzel şekilde ortaya konulmasıdır.

Bu toplantıların milletimizin ve ümmetin saadetine ve gençlerimizin şuurlanmasına vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

Sizler, bu çalışmalarda destek ve dualarınızla daima yanımızda oldunuz, oluyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Rabbimiz, ayaklarımızı istikamet üzere sabit kılsın.

Bugün, büyük fetih, Mekke’nin fethinin yıldönümünü hep birlikte idrak etmekteyiz.

Mekke’nin fethi, çile, özlem ve sevdadır. Mekke’nin fethi, güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke’nin fethi, iman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve sevinçtir. Mekke’nin fethi, hakkın hâkimiyeti ve şahlanışı, batılın ise yok oluşudur…

Daha nice Anadolu Gençlik faaliyetlerinde bir arada olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz.

İnanıyoruz ki, Hak ve adalet temelli yepyeni bir İslam Medeniyeti, siz imanlı ve şuurlu kardeşlerimizin ve gençlerimizin ellerinde filizlenecektir, biiznillah. “Fetih inananlarındır ve zafer yakındır.” Geceniz mübarek olsun. Es’selamü aleykum.

*****

Ayrıca programda Minik kız Almina Köklü’nün okuduğu Fetih şiiri Salonda çoşku ile karşılandı. programın bir diğer ilgi çeken kısmı AGD öğrenci evinde kalan Suriyeli Usame Hasani’nin Annesine yazdığı  şiiri salondakilere duygulu anlar yaşattı. Grup intifada ve sinevizyonların sunumu Geceye renkli dakikalar kattı.