Nevşehir Din-Bir-Sen İl Başkanı Menderes Ateş, 28-29 Kasım 2015 tarihinde yapılan Din-Bir-Sen 2. Olağanüstü kongresinde Genel Başkan Yardımcısı seçildi. 

Menderes Ateş; toplumsal sorunları göz ardı etmeyeceğiz...

Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak olan Ateş, bugüne kadar Nevşehirde görev yapan din görevlilerini en iyi şekilde temsil ettim. Bundan sonra da genel merkezde aynı şekilde görevimi yapacağım, dedi. 

Menderes Ateş, konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, Nevşehirin sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Nevşehirli olmam, Nevşehirde görev yapmam nedeniyle bu bölgede yaşayan insanlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum, diyen Ateş, şöyle devam etti:

Genel Başkan Yardımcısı olarak sadece Nevşehirin bölgesel sorunlarıyla değil, aynı zamanda ülkemizin içinde bulunduğu bütün sorunları yakından takip ederek bu sorunların tespiti ve ilgili makamlara iletilmesi noktasında gayret ve azim içinde çalışacağım. Bu bölgede görev yapan din görevlilerinin sorunlarını yine bir din görevlisi olarak çok iyi biliyorum. Nevşehirdeki din görevlileriyle çok iyi ilişkiler içinde oldum. Zaman zaman yaptığımız basın açıklamalarıyla sorunları dile getirdim. İlgili makamların dikkatini çekmeye çalıştım. İnşallah bundan sonra da gerekli çalışmaları aynı kararlılıkla yapacağım.

Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Ateş, seçildiğim görev nedeniyle şahsımı arayarak tebrik eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, diyerek sözlerini şöyle tamamladı: Hiç kimsenin şüphesi olmasın, görevimizi hakkaniyet içinde yürüteceğiz. Teşkilatımızın bütün sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Herkesi kucaklayan bir anlayış içinde olacağız. Bu vesileyle din görevlilerinin hiç çekinmeden bizi arayarak sorunlarını, isteklerini anlatmalarını bekliyoruz. Elimizden gelen desteği ve ilgiyi kendilerine göstereceğiz.