İstanbul Merter’de faaliyet gösteren tekstilci iş adamları tarafından kurulan ve çocukların eğitimi için sosyal sorumluluk projeleri tasarlayan Merter Platformu tarafından, Nevşehir’deki 50 köy okuluna 50 bin kitap bağışı yapıldı.

 Merter Platformu Başkanı Özgenç Özenç ve beraberindeki platform üyeleri, ‘O köy çok fazla uzak değil ! Köy okullarına yardım ve Eğitim Projesi’ çerçevesinde i köy okullarında kütüphane oluşturmak amacıyla Nevşehir’e geldi.

Nevşehir’deki temasları çerçevesinde ilk olarak Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret eden Özenç ve beraberindekiler, burada Vali Ceylan’a platformun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özenç: “4 yıl önce kurulmuş bir derneğiz ve sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. 4 yıl içinde biz 3000 köy okuluna 3 milyon kitap dağıttık. Sadece köy okullarına kütüphane kuruyoruz. Kitaplarımız sadece 1. sınıf ve 2. sınıf arasında ilk okul ve ortaokul çağındaki çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmek üzere hazırlanmış bir set. Bu Seti devletimiz ve milli eğitim bakanlığımız aracılığıyla oluşturduk. Çocuğun okuma alışkanlığını geliştirmek, hayal dünyasını geliştirmek başka ufuklara yelken açabilmesi için oluşturulmuş bir set. Türkiye’mizin en büyük sıkıntısı okuma alışkanlığı. Okuma alışkanlığını artırabilmek amacıyla Merterli tekstilci  iş adamlarının oluşturduğu bir dernek tarafından bu organizasyonu geliştirdik” dedi.

Vali Ceylan ise platform üyelerini çalışmalarından dolayı kutladı.

Ceylan’ın ardından Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’yı ziyaret eden platform üyeleri ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in makamında köy okulları için hazırlanan 50 bin kitabı okul müdürlerine teslim etti.

Ürgüp ilçesine Bağlı Başdere Köyü’ndeki kitap dağıtım törenine Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ile birlikte katılan Merter Palatformu Başkanı Özgenç Özenç, öğrenciler ile bir süre sohbet ederek kitapları dağıttı.