Metarluji ve Malzeme Mühendisliği öğrencilerine konferans veren NTSO Başkanı Parmaksız:

 

“HAYAL KURUN VE HAYALLERİNİZİ HEDEFE DÖNÜŞTÜRÜN”

METALİK FİKİRLER KULUBÜ NTSO’DA

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan Metalik Fikirler Kulübü öğrencileri Özel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki teknik gezilerini sürdürüyor.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi  Metalurji ve Malzeme Bölümü Başkan Yardımcısı  Yrd Doç.Dr Cemal Çarboğa ve Yardımcı Doç.Dr. Zahide Bayer Öztürk ile birlikte Nevşehir’de faaliyet gösteren Nevsaç Boru Profil fabrikasına gezi düzenleyen öğrenciler fabrika yetkililerinden bilgi aldı.

Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde 35 bin metrekare  kapalı alanda faaliyet göster Nevsaç Boru ve Profil Fabrikası Yetkilileri  Erdal Öbekli ve Arif Öbekli’den bilgiler alan öğrenciler daha sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

NTSO Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda  Metalurji öğrencileri ve girişimcilik kursu öğrencilerine konferans veren M. Arif Parmaksız,  öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu.

Öğrencilere  hayatları boyunca pozitif olmalarını tavsiye eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,  “Türk insanı kafasına koyduğu bir şeyi mutlaka yapar. Bu sebeple şimdiden hayal kurun ve hayallerinizi hedefe dönüştürün.” Dedi.

İnsanların kısa süreli tatillerinde bile planlar yaptığını hatırlatan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız,” Sizlerde geleceğinize  ilişkin planlar yapmak ve hedefinize ulaşmak zorundasınız. Başarmak zorundasınız. Bu ülkenin geleceği için başarmak ,üzerinize düşeni yapmak zorundasınız. Kendi gücünüzün farkına varın ve hedefinize ilerleyin.” Dedi.

Öğrencilere Türk Ekonomisi’nin 30 yıllık gelişimini ve bu gelişim sürecinde yaşanan zorlukları da anlatan Parmaksız; “ Ebeveynlerin  çocuklarına “İcat Çıkarma” dediği dönemlerin çok gerilerde kaldı, İcat çıkartın ve karşılaştığınız zorluklardan yılmayın. Unutmayın ki küresel krizde Türkiye gelişme rekoru kırdı.  Dün Yunanistan ve Sudi Arabistan bizden büyüktü bu gün ikisini toplasanız bir Türkiye etmiyor.Türkiye 2023 yılı olan  100 kuruluş yıldönümü için hedeflerini büyüttü. 150 milyar dolarlık ihracat hacminin 500 milyar dolarlara çıkartılmasında sizlere güveniyoruz. İşinizi sevin,başarı arkasından gelir.” Şeklinde konuştu.