Metaş Madencilik firmasına Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yapılacak olan 210 Kw güneş paneli sistemi ihalesini kazanan Konya SEİSO Enerji Sistemleri Mühendislik San. ve Tic. A.Ş. ile 25.07.2014 Cuma günü fabrikamızda Metaş Madencilik Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ERTAŞ ve Seiso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı KARACA arasında sözleşme imzalandı.

  Fabrikamızda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Metaş Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ERTAŞ, Türkiye'de enerjinin cari açığa etkisinin yüksek oranlarda olduğunu, açığın azaltılması için güneşten elektrik üretimiyle ilgili ciddi mevzuat çalışmaları yapıldığını hatırlatan Ertaş, kendi kaynaklarıyla elektrik enerjisini karşılayabilen şirketlerin ve yatırımcıların artacağını belirtti.

  Ertaş, 210 Kw Güneş Paneli Sistemi ile çevreye daha saygılı, daha doğal ürünler üreterek hem ülke ekonomisine hem de çevreye yardımcı olmayı planladıklarını kaydetti.

  Ahiler Kalkınma Ajansı destekli projenin Eylül-Ekim ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.

  Ahiler Kalkınma Ajansının desteklerine de değinen Ertaş; "Bu tarz kamu kaynaklarının kullanımı hem firmaları hem de bulunduğu şehri geliştirmeye yönelik olduğunu belirtti." 

Mustafa ERTAŞ