Nevşehir'in tanınmış sevilen Eski İdareci Eğitmenlerinden Metin Şerit Nevşehir gündemin adresi FİB Haber.Com Büromuza Ziyarete geldi. Değerli Öğretmenimiz Metin Şerit'i, www.fibhaber.com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı Karşıladı.

Öğretmen, Öğrencisini Ziyaret Etti

Nevşehir in ilk ve köklü okullarından Nevşehir Lisesi'nin unutulmaz efsane Öğretmenlerinden ve 
Eski İdarecilerin den Metin Şerit yine Nevşehir Lisesi Mezunu ve öğrencisi FİB Haber Merkez Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'yı ziyaret etti.

Kardeş ülke Azerbaycan'da yaşamını sürdüren Emekli Öğretmen Metin Şerit, ziyareti sırasında şunları söyledi: Nevşehir Lisesinde öğretmen ve idarecilik yaptığım dönemde  ”Fikret Çapacı’nın orta okul ve lisede derslerine girdik. Burada başlayan Öğretmen Öğrenci ilişkisi Daha sonra esnaflık yaptığım dönemdede devam etti. Açıkcası Fikret iyi bir öğrenci iyi bir müşterimdi. Bizler emekli olduk. Kader meleğinin kanatlarında kendimizi Dost ve kardeş Azerbeycan'da bulduk. Öğrencimizin Nevşehir de Bir Basın Kuruluşu olarak elde ettiği büyük başarısı Nevşehir'de en çok takip edilen basın organı olarak 1 numara olması bizleri sevindirdi.” dedi.

FİB Haber Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'da:” Diğer okuttuğu daha bir çok öğrencisi gibi Üzerimde büyük emekleri olan Metin Şerit Öğretmenimin ziyaretime gelmeleri beni çok duygulandırdı.” dedi.

Çapacı , Gerek Öğretmenliği gerekse başarılı İdareciliği ile Eğitim camiasına örnek bir isim olarak kendilerine bundan sonraki yaşamında başarı mutlulluk diliyorum dedi.

Öğretmen Öğrenci buluşmasında Değerli Eğitimci Metin Şerit ve www.fibhaber.com Genel koordünatörü Fikret Çapacı Günün anısına fotoğraf çektirdiler.

Nevşehir Lisesi'nin Unutulmaz Efsanesiydi : Metin ŞERİT...! 

Değerli öğretmenimiz Metin Şerit'i Nevşehir Lisesinde hem idareciliği hem Biyoloji dersi öğretmenliği kadar, Baskette ve raketteki üstün yetenekleriyle ve başarılı sportmenliği ile de tanıyoruz.

Nevşehir Liseli olup, İyi bir Basket yada raket oynayıpta Metin Şerit hocamızla Lisenin bahçesinde bir basket atmayan yada raket oynamayan biri yoktur herhalde...

Metin Şerit'i "Ciddiyetini çatık kaşlarıyla karşı tarafa aksettirebilen, 
Güler Yüzlü, Babacan, Ütülü pantolonu ve şık kıyafetiyle örnek bir eğitimci..." 

Eski İdareci öğretmen Metin ŞERİT, Azerbaycan ile Nevşehir arasında gönül köprüsü kuran, sürekli haber kaynağımız olarak takip ettiğimiz, şahsım ve Dünyanın dört bir tarafında bulunan tüm Nevşehirli gurbetçilerimiz adına 

İlimiz Nevşehir ve Kapadokya bölgemizle ilgili sürekli haber kaynağımız düzenli olarak takip ettiğimiz Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde oldukça başarılı bir yayıncılık örneği sergileyen FİB Haber'i tebrik ediyorum dedi.

Ziyaretinde Şerit Fikret Çapacı İle Görüştü ve Ziyaretini Sonlandırdı.

Nevşehir Lisesinde Yaşadıklarımızla Bizimkisi bir Hababam sınıfı diyorsanız, gelin biraz olsun kendinize bir zaman ayırın : Çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemizi, hatıralarınızı yeniden anımsayın... O günleri yaşayın... Anne, baba, abla, abi, dede, nene, arkadaş, öğretmen vs... Size bu günlere gelmenizde kimlerin emeği geçtiğini bir kez daha yaşayın... Ne yazıkki bu günlerde unuttuğumuz 
içinizdeki o asaleti gösteren VEFA'yı vefalılığı yaşayın...

Gülçin Varol'u, Esma Ulupınar'ı, Füsün Savaş'ı, Fatma Bay'ı, Bekir Ahçıoğlu, Naci Özgün'ü, Mehmet Torun'u, Ahmet Belada'sı, Ahmet Kırkbaş, Ahmet Yanık, Ahmet Akın'ı , Ahmet Rıfat Varol'u, Mehmet Yılmaz'ı,Mehmet Bayyurt'u,Mehmet Çavuşoğlu,Neriman Kestem,Naci Abalı'sı,Hamit Şişman'ı ve Metin Şerit'i daha bir çok değerli isimleri hayatınızın hiç bir döneminde unutmak mümkün değil.

Hatırlanacağı üzere bundan 1,5 sene önce Değerli eğitimcimiz Metin Şerit hocamızı www.fibhaber.com sayfamıza taşıyarak bir nebze olsun özlem gidermiştik. Gelin şimdi o haberimizi yeniden hatırlayalım...

Seni Unutmadık Metin Öğretmenim

Bulunduğumuz yer konum ve eğitimimizin en büyük pay sahipleri şüphesiz öğretmenlerimiz...Belki pişmanlık belki büyük bir tebessüm belki güzel anılarımızın film şeridi gibi geçtiği öğrencilik yıllarımızın baş rolleri hep Öğretmenlerimiz olmuştur...

Şimdi FİB Haber Merkezimize siz değerli okuyucularımızın istekleri doğrultusunda şimdi çok uzaklarda bulunan Değerli Metin Şerit öğretmenimize bir süpriz yapalım istedik....

1976 senesinde Nevşehir Lisesinden sonra 1979 Yılında Konya Selçuk Üniversitesinde yüksek öğrenimini tamamlayan Biyoloji öğretmeni Metin Şerit görev yaptığı Nevşehir lisesinde hem Branş öğretmeni hemde İdareci olarak uzun süre görev yaptı.

Metin Serit ve Naci OzgunSempatik ve yiğit delikanlı kişiliği ile örnek ve seviyeli kişiliği ile tüm öğrencilerin büyük sevgi ve saygınlığını kazanan Şerit’i öğrencileri hiç ama hiç unutmadı…

Eğitmenliği sırasında güzel şık ve ütülü kıyafetleri kadar yakışıklılığı ilede dikkat çeken Şerit  Basketbol ve masa tenisiyle de tarihi Nevşehir Lisesinin unutulmazlar arasında yer aldı.

Öğretmenlik sonrası Daha sonra önce Nevşehir de sonrasında da Azerbaycan da hala hazırda ticaret işiyle uğraşan Şerit Nevşehir de binlerce öğrenci yetiştirdi.

Mehmet Yılmaz,Mehmet Bayyurt,Mehmet Çavuşoğlu,Erkan Kocatmaz,Zekeriya Efeoğlu, Gülçin Varol,Esma Ulupınar ve daha nice unutulmaz öğretmenlerimizle birlikte şuan bir çok şehir ve ülkede farklı görevlerde başarıyla hizmet veren nice kişileri yetiştiren Metin Şerit hocamıza Ana vatandan kucak dolusu selam sevgi ve hürmetlerimizi gönderiyoruz.

Şimdi O öğrenciler Metin Şerit öğretmenini unutmayarak ona çok uzaklardan Ana vatan Türkiye nin kalbi Nevşehir den  Kardeş ve Dost ülkemiz yavru vatanımız Azerbaycan a uzanarak selam sevgilerimizi gönderiyoruz…Sizi çok özledik ve sizi çok seviyoruz Canım Öğretmenim…

Nevşehir'i binlerce gurbetçi okuyucularımız gibi yurt dışından www.fibhaber.com dan takip eden Metin Şerit hocamıza ve değerli ailesine FİB Haber Merkezimizden Sağlık sıhhat mutluluk ve başarı dileklerimizle bu güzel klibi armağan ediyoruz.