Mevlit Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Nevşehir’de  Camilerimiz Genç-Yaşlı , Kadın-Erkek cameatlerle şenlendi.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Nevşehir Kurşunlu Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif, Aşr- Şerifler, ilahiler ve dualar yapılarak gece ihya edildi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk’ ün katıldığı kandil programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Müftü Öztürk burada yaptığı konuşmada Hz. Peygamber Efendimizin (s.av) Dünyayı şereflendirdiği bu günün, O’nun ahlak ve düsturunu idrak etmeye millet ve ümmet olarak birlik ve beraberliğimize O’ nun Yüce ahlakıyla ahlaklanmamıza vesile olması temennisinde bulundu ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik etti. Rahmet Elçisinin ‘‘Merhamet etmeyene Merhamet olunmaz’’ Hadisi Şerifinde hareketle Cemaate sevgi, saygı, şevkat ve merhametli olma tavsiyesinde bulundu.  Bu kutlu günde Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum gecesi nedeniyle Camilere akın eden, Mü’minlere de  özellikle teşekkür etti.
Müftü Öztürk: Kılınan Yatsı namazından sonra Kur’an Kursunda okuyan Öğrenciler  ve vatandaşlar tarafından okunan Hatm-i şeriflerin duasını yaptı.
Duada başta 15 Temmuz  şehitlerimiz olmak üzere diğer  tüm şehitlerimiz Rahmetle anıldı. Okunan Hatmi Şeriflerden hasıl olan sevabı Peygamberimize, aline, ashabına, tüm ölmüşlerimize ve tüm şehitlere hediye edildi.
Camileri dolduran genç-yaşlı, kadın-erkek bütün vatandaşlar, ellerini semaya açarak, Mevlit Kandili'nin huzur ve barış getirmesi için dua ettiler ve Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilediler.